МТИТС обяви ИТ търг на стойност 1,5 млн. лв.

Проектът на МТИТС предвижда надграждане на съществуващи инфраструктури за  е-правителство

Проектът на МТИТС предвижда надграждане на съществуващи инфраструктури за е-правителство

Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, чрез  дирекция „Информационни технологии и електронно управление”, обяви обществена поръчка за доставка на хардуер и софтуер по  проекта „Развитие на административното обслужване по електронен път”.

Предвижда се внедряване на ИТ решение в Контролно-технически център на електронното правителство – Бояна (КТЦЕП), София и Териториалния Център на електронното правителство (ТЦЕП) във Варна. Целите са обезпечаване на достатъчно дисково пространство, процесорни ресурси и памет за разпределение на натоварванията, бърз достъп на новите системи и приложения до Storage Area Network (SAN), голям капацитет и бързодействие за архивиране и възстановяване на данни.

Поръчката включва надграждане на съществуващите сървърна инфраструктура, комуникационна среда, инфраструктура за съхранение и архивиране и платформа за виртуализация, както и миграция на съществуващи данни и приложения към новоизградената среда.

Търгът е на стойност 1 500 000 лева без ДДС. Участниците трябва да представят гаранция в размер на 15 000 лева и да имат оборот не по-малък от 3 500 000 лева без ДДС за последните три финансови години. Документи за участие ще се предоставят до 31 януари, а крайният срок за приемане на оферти е 10 февруари.

Коментар