Lenovo с нов опит да купи сървърен бизнес от IBM

Lenovo може да придобие бизнеса със сървъри от нисък клас на IBM

Lenovo може да придобие бизнеса със сървъри от нисък клас на IBM, след като преди години купи РС бизнеса на Синия гигант

Китайският ИТ гигант Lenovo преговаря за част от сървърния бизнес на IBM. В частност, компанията посяга върху сървърните машини от нисък клас на IBM.

Този бизнес не е достатъчно печеливш за IBM и компанията сериозно разглежда възможността да се отърве от него. Според публикация на Ройтерс, „Синият гигант” вече преговаря с с Lenovo за евентуална сделка.

Подобни информации, непотвърдени официално от IBM, се появяват за втори път. Във всички случки сървърна сделка между двете компании ще отнеме дълго време за финализиране.

Твърди се, че Lenovo е склонна да плати 2,5 милиарда долара за бизнеса със сървъри от нисък клас на IBM. Евентуално споразумение може да бъде подписано в близките седмици, според източници от Lenovo. Двете компании вече имат опит в подобни сделки – преди години Lenovo погълна РС бизнеса на IBM, за да стане номер едно на световния пазар за компютри.

Същевременно, в играта се намесва и тексаският производител на компютри Dell, но засега няма информация каква сума е предложил Майкъл Дел на IBM. Ходът на Dell не е изненадващ, тъй като компанията се стреми да стане доставчик на корпоративни решения.

Коментар