Intel лансира таблет и РС за образованието

Intel Education Tablet има 10-инчов екран и издържа 12 часа на батерия

Intel Education Tablet има 10-инчов екран и издържа 12 часа на батерия

Intel показа иновативни устройства за образованието по време на Bett 2014. Референтните модели Education Tablet и Classmate PC са част от цялостна концепция на компанията за интерактивно образование, която включва устройства, софтуер, съдържание, услуги и професионално развитие на учителите.

Двата нови продукта се отличават с лесен за употреба от учениците дизайн. Същевременно те са и много здрави – могат да издържат на падане от бюрото (от височина 70 см), издръжливи са на вода и прах, като целта е да се ползват безопасно навсякъде.

Intel Education Tablet работи под управление на Android 4.2 и притежава подходящи за деца характеристики като гумени обвивки отстрани, устойчив на случайно натискан бутон за включване и стилус с подобно на химикалка захващане.

Таблетът стъпва на двуядрен процесор Intel Atom Z2520, има 10-инчов екран, камера и опция за 3G. Батерията осигурява средно 12 часа за работа, така че устройството ще издържи през целия учебен ден с едно зареждане.

Intel Classmate PC работи с Windows 8.1 и Windows 7, а скоро се очаква и версия с Linux

Intel Classmate PC работи с Windows 8.1 и Windows 7, а скоро се очаква и версия с Linux

10-инчовият Intel Classmate PC е базиран на процесор Celeron N2806 и работи с Windows 8.1 и Windows 7. Версия с Linux се очаква по-късно тази година. Като опция се предлага сензорен екран с въртяща се камера.

HP Classmate Notebook PC е първият глобален търговски продукт, базиран на новия референтен дизайн на Classmate PC и се очаква да е на разположение този месец в Северна и Южна Америка, Европа, Близкия изток и Африка, а по-късно и на пазарите в Азиатско-Тихоокеанския регион.

Новите устройства на Intel идват с характеристики за увеличаване на образа с щракване и сензорен датчик за температура, който се включва към аудио порта на устройството. Тези характеристики позволяват на учениците да разглеждат микро- и макроскопични изображения и да измерват и анализират данни за заобикалящата ги среда.

Коментар