70 дни до пенсиониране на Windows XP

Според анализатори, Windows XP ще умре окончателно след излизане на Windows 9

Според анализатори, Windows XP ще умре окончателно след излизане на Windows 9

Потребителите на Windows XP имат още 70 дни на разположение да обновят 12-годишната си ОС, преди Microsoft да спре поддръжката.

След 8 април компютрите под управление на XP ще бъдат изложени на сериозни рискове за сигурността, предупреждават Microsoft и анализатори. Очакват се хакерски атаки през уязвимости, които ще останат незатворени.

В момента Windows XP е инсталирана на повече от 28% от компютрите в световен мащаб, по данни на Net Applications. Но Microsoft се надява, че към април делът на системата ще намалее до 13%.

Подобна цел изглежда трудно постижима. Много потребители се въздържат от преход към по-нова ОС, най-вече заради противоречивите оценки за Windows 8. Изборът на следваща операционна система се свежда по-скоро до Windows 7.

Според анализатори, Windows XP ще умре окончателно след излизане на Windows 9. Но има едно условие това да се случи – бъдещата ОС на Microsoft трябва да угоди на желанията на повечето потребители.

Коментари по темата: „70 дни до пенсиониране на Windows XP”

добавете коментар...

  1. а дано, ама надали

    Докато съществува натиск операционните системи да имат дизайн, насочен към преносими устройства, няма как да се угоди на хората на десктоп. Изискванията са съвсем различни, десктопът си е едно, таблетът и айфонът – съвсем друго …

Коментар