MultiBootUSB – прави стартиращи Linux флашки

MultiBootUSB е опростено приложение, с помощта на което можете да инсталирате няколко Linux дистрибуции на стартираща USB флашка или диск. Програмата е подходяща за всеки, който иска бързо и без много усилия да инсталира Linux операционна система.

Можете да тествате Linux дистрибуциите с помощта на вградения инструмент QEMU

Можете да тествате генерираните Linux дистрибуции с помощта на вградения инструмент QEMU

Предимство на MultiBootUSB също така е нейната портативност. Просто поставяте и стартирате програмата от USB флашка, без да се притеснявате, че може да повреди системните регистри.

Програмата работи с ISO файлове, които можете да заредите чрез отделен диалогов прозорец. Създаването на „живи” Linux дистрибуции се извършва с един клик, но отнема известно време, така че е необходимо търпение.

Процесът на конверсия използва софтуер от т.нар. „трети страни”, в частност Syslinux за MBR инсталацията и 7-Zip за ISO извличането (това е най-дългата част от процеса), но те са включени в пакета за даунлоуд, така че не е необходимо да ги инсталирате преди да пуснете MultiBootUSB.

Генерираните дистрибуции се показват в главния прозорец, откъдето можете да ги премахнете или да ги скриете. Ако планирате да ги тествате, използвайте инструмента QEMU, който е добавен в MultiBootUSB специално за тази цел.

MultiBootUSB ще бъде от полза на системни администратори, работещи често с Linux инсталации, тъй като може да им пести значителни усилия. Програмата се разпространява безплатно.

Даунлоуд: MultiBootUSB

Коментар