Microsoft излезе с препоръки за миграция от XP

Microsoft се надява към април тази година делът на Windows XP до падне до 13%

Microsoft се надява към април тази година делът на Windows XP до падне до 13%

Microsoft напомни за пореден път на потребителите на Windows XP, че е крайно време да преминат към по-нова операционната система, предвид предстоящото през април прекратяване на поддръжката на 12-годишната ОС.

Компанията публикува препоръки за обновление, в които, от една страна, подчертава опасностите за потребителите на Windows XP след 8 април, а от друга – изтъква предимствата на новата версия Windows 8.1.

Microsoft дава също така няколко съвета за най-безболезнен преход към по-нова ОС. Така например, компанията препоръчва преди началото на процедурата да бъдат направени резервни копия на всички важни файлове и да бъде проверена съвместимостта на приложенията с новата операционна система.

Любопитен факт от препоръките е, че Microsoft пропуска възможността за преход от XP към Windows 7, макар че подобна миграция изглежда по-логична, отколкото инсталиране на Windows 8.1 с плочков интерфейс на стари компютри.

Microsoft се надява да намали дела на Windows XP до 13% към април, когато изтича поддръжката на 12-годишната платформа. В момента обаче около 29% от компютрите в света работят под управление на Windows XP и едва ли за оставащите два месеца делът им ще падне наполовина.

Коментари по темата: „Microsoft излезе с препоръки за миграция от XP”

добавете коментар...

  1. UYUGUY

    KAK

  2. Enna

    Абе, я се скрийте с т’ва Убунту.

  3. !!!

    Има убунту, кубунту и хубунту.Убунту е най лесно и най елементарно за ползавне, а хубунту е най леко ( за стари компютри ).

  4. :)

    “Всички Windows XP ще продължат да си работят!”

    Не мисли M$ за чак толкова прости. Със сигурност няколко фатални уязвимости чакат спирането на поддръжката, за да бъдат охотно популяризирани след това.

  5. :)

    Инструкция за миграция от XP:

    1) Свалете имидж №1 от сайта на Debian.

  6. P:->

    Какво толкова ще стане като дойде датата 8 април?
    Всички Windows XP ще продължат да си работят!

    Глупавите хора нека да направят грешката да пробват да пуснат нов виндуус на стар компютър – да видят как ще им върви само. О изненада ама то трябва нов компютър.

  7. Dani

    Дайте по-добре препоръки за мигриране от Майкрософт към друг доставчик.

  8. sddasdcasdfe

    С извинение ташак работа е този метро интерфейс надявам се Windows 9 да го направят така, че да е подходящ за домашни компютри както Windows 7 и за тъч скрин устройства да не е невъобразимо тежък както андроид изискващ за нормална работа последната дума на технологията за да ти не цикли.

  9. ?

    Ау, то много грозно бе! 🙂

  10. Ramiress

    “http://itc.ua/wp-content/uploads/2012/10/windows-8-start-menu_1.jpg”
    Ето това е така наречения “плочков интерфейс”. Истинското му име е “Metro”.

  11. ?

    Какво е “плочков интерфейс”?

  12. az

    Миграция към Андроид!

Коментар