Бил Гейтс ще даде 1/3 от времето си на Microsoft

Бил Гейтс е трогнат от поканата на Сатя Надела да се върне с активна роля в Microsoft

Бил Гейтс е трогнат от поканата на Сатя Надела да се върне с активна роля в Microsoft

Бил Гейтс отскоро е в нова роля – технологичен съветник на Microsoft. Основателят на компанията ще работи заедно с новоизбрания CEO Сатя Надела по продукти, които ще помогнат на Microsoft да се трансформира в доставчик на устройства и услуги.

Гейтс говори за новото си предизвикателство в сесия на Reddit, признавайки, че се е развълнувал много, когато Сатя Надела го помолил да се върне в компанията в много по-активна роля. „Моето време ще бъде [разпределено] около 2/3 във фондацията и 1/3 в Microsoft. Ще се фокусирам най-вече върху работата по продукти”, споделя Бил Гейтс.

По неговите думи, облакът и мобилните устройства могат да помогнат на хората да общуват и да си сътрудничат по нови начини. „Операционната система няма да бъде само на едно устройство и информацията няма да бъде само файлове – тя ще бъде вашата история, вкл. възможността да прегледате спомени за неща като израстването на децата”, казва Гейтс.

Дори в популярния Office пакет от бизнес приложения има много място за иновации, допълва технологичният съветник на Microsoft, подчертавайки отново колко е трогнат от жеста на Сатя Надела да го покани на по-активна позиция в компанията.

Запитан от Redditor дали все още може да скача над столове, както е правил като млад, Гейтс признава честно, че сега не може да направи това, въпреки че се опитва да бъде във форма.

Коментари по темата: „Бил Гейтс ще даде 1/3 от времето си на Microsoft”

добавете коментар...

  1. (o:

    Трогнат бил! Сатия Надела си осигури подкрепата на тоя мравояд, като го “покани” за технологичен съветник.

    Събитията в Майкрософт последните 6 месеца са 90% политика, 10% реална работа по избиране на нов изпълнителен директор.

    Новият председател на борда обяви, че г-н Надела им бил първият избор, при положение, че беше известен поне един, който им отказа позицията, а именно Алан Мълали, Ford.

Коментар