Стартира електронно издателство alGol press

alGol press ще публикува в електронен формат книги, списания и вестници, които вече са издадени на хартия

Алтернативното издателство alGol press ще публикува в електронен формат книги, списания и вестници, които вече са издадени на хартия

Алтернативното издателство за авторска литература alGol press стартира дейност у нас. Компанията ще се занимава само с публикуване на онлайн издания.

„Издателството не е конкуренция на традиционните издателства и медийни групи, които са заети с публикуване и разпространение на книги и периодични издания (вестници, списания, брошури и т.н.) на хартиен носител”, уточняват от alGol press.

Компанията вижда ролята си като партньор, който може да внесе добавена стойност за всеки традиционен издател чрез разширяване на сферата на дейност, популярността и продажбите на неговите вече утвърдени печатни издания и книги.

С навлизането на електронните четци, този тип книги и издания стават все по-предпочитани и заемат нарастващ пазарен дял, защото са по-удобни, по-лесно достъпни, по-евтини, по-екологични. В България обаче пазарът на електронни книги е все още слабо развит и обикновено потребителите купуват книги и електронни издания на английски или друг чужд език.

alGol press ще предлага съдържание предимно на български. Предвидени са различни услуги за автори, които искат да издадат ръкописите си, и за издателства, които искат да разширят пазарния си дял чрез електронните книги.

Издателството ще публикува в електронен формат книги, списания, вестници или друг тип печатни материали, които вече са издадени на хартия, ще разпространява електронния вариант на продукта в най-големите международни онлайн книжарници и ще го направи съвместим с популярните електронни четци.

Коментар