Google услугите с над 2 млрд. активни потребители месечно

Приложенията на Google се ползват от милиарди потребители всеки месец
(снимка: Google)

Активната месечна аудитория на Google услуги по света е повече от 2 милиарда души, според източници от компанията, на които се позовава Gizchina. Става въпрос за услугите, включени в пакета Google G Suite.

В скорошно интервю Хавиер Солтеро, ръководител на проекта Google G Suite, обяви, че компанията е завършила 2019 година с повече от 2 милиарда активни потребители всеки месец.

Google G Suite е колекция от облачни услуги, предоставяни от Google за фирми и групи хора. Пакетът включва популярни приложения като Gmail, Calendar, Talk, Docs и Google Sites.

Говорейки за бъдещето, Хавиер Солтеро казва, че компанията все още може да направи много за подобряване на сътрудничеството и комуникацията чрез сближаване на различни приложения.

Очаква се Gmail, Drive, Calendar, Hangouts Chat и Hangouts Meet да бъдат интегрирани в едно приложение, което вече се тества в рамките на компанията.

Със сигурност бъдещият G Suite ще използва изкуствен интелект и машинно обучение. Механизмът за прогнозиране, който вече присъства в Gmail, скоро ще стане част от Google Docs и други продукти.

Междувременно, Google отмени годишното си събитие за разработчици на фона на продължаващата пандемия от коронавирус. Google I/O трябваше да се проведе от 12 до 14 май тази година.

Очакваше се Google да използва събитието, за да представи новата операционна система Android 11. Сега компанията обмисля други формати за анонси на новите си продукти и разработки.

Коментар