Интерактивни карти разказват истории от Сочи

Картите дават статистическа информация, служат за туристически гид и разказват истории

Картите дават статистическа информация, служат за туристически гид и разказват истории

Интерактивни географски карти показват спечелените медали, спортните съоръжения и драматичните моменти на олимпиадата в Сочи. Услугата е осигурена от компанията ESRI, на базата на приложение Storymap и технологична платформа ArcGIS.

Картите дават статистическа информация, служат за туристически гид и разказват истории. На сайта Winter Olympics Live Medal Tracker не само делегираните спортни журналисти, но и всеки почитател на зимните спортове може да проследи върху картата на света в реално време спечелените медали и в кой спорт са те.

С помощта на Sochi Olympic Venues потребителите могат да посетят всички спортни съоръжения в Сочи, общо 11, да се запознаят с капацитета им и игрите, които се провеждат в тях, без да напускат местата си пред екрана на компютъра.

Картата ползва висококачествени зимни сателитни снимки на района, предоставени от направлението за отбрана и космически изследвания на Airbus.

Интересът към скандалните епизоди, свързани въобще с олимпийските игри, провокира ESRI да създаде картата Оlympic Controversies, Scandals and Stardom. Тя разказва 20 истории за бойкоти, дискриминация на жените, допинг скандали, насилие и корупция от първите игри до днес.

Коментар