Четири устройства на Apple са в Топ 10 на най-чупливите

Експертите на SquareTrade са тествали устройствата на най-различни въздействия

Експертите на SquareTrade са тествали устройствата на най-различни въздействия
(снимка: The Telegraph)

Лоши новини за Apple дойдоха от компанията SquareTrade – специалист в ремонта и защитата на мобилни устройства и компютри. Тя е направила серия от тестове с устройства от различни производители, за да измери тяхната здравина. Оказва се, че четири епълски устройства попадат в Топ 10 на най-чупливите.

Експертите на SquareTrade са тествали устройствата на най-различни въздействия, вкл. пускане от неголяма височина и поставяне във влажна среда. При крайната оценка са отчитани също фактори като дизайн на устройствата, тегло и конструктивни особености.

На първо място по крехкост е таблетът iPad mini, който набира антирейтинг от 7,5 точки, съобщи ndtv.com. В тройката попадат смартфонът Samsung Galaxy S4 (7 точки) и таблетът iPad Air (6,5 точки). По-нататък в списъка следват Galaxy S3 (6,5), iPhone 5с (6), Nexus 7 2012 (6), Galaxy Tab 3 (5,5), iPhone 5s (5,5), Nexus 7 2013 (5) и Motorola Moto X (4,5).

Изпитанията са проведени в условия, максимално близки до тези при ежедневна употреба на смартфоните и таблетите, при която устройствата са подлагани на различни механични въздействия, уточнява SquareTrade.

На базата на резултатите от тестовете, купувачите могат да направят правилен избор на устройство и да получат очакваната надеждност, уверяват от компанията.

Коментар