Мтел покри 99,99% от населението с 3G

Над 4,5 милиона души могат да сърфират със скорости до 42 Mbps в мрежата на Мтел

Над 4,5 млн. души могат да сърфират със скорости до 42 Mbps в мрежата на Мтел

3G мрежата на Мтел вече покрива 99,99% от населението и 99,39% от територията на страната, съобщи операторът, позовавайки се на данни от края на декември.

63% от 3G мрежата от на телекома поддържа скорости до 42 Mbps. Това са близо 180 населени места с население от 4,5 милиона човека, които могат да сърфират с тази скорост през мобилните си телефони.

Телекомът уточни, че поддържа в цялата си 3G мрежа скорости до 21 мегабита в секунда.

Над 55% от преносната мрежа осигурява 10 пъти по-висок капацитет на базовите станции на компанията, в резултат на модернизация и преход към използване на изцяло IP-базирано решение. През 2013 завърши и модернизацията на 2G мобилната мрежа в областите София, Плевен и по-голямата част от Варна. Процесът продължава в област Бургас.

Коментари по темата: „Мтел покри 99,99% от населението с 3G”

добавете коментар...

  1. purehemp

    Сигурно имат в предвид че е 99.99 покритието в офиса им 🙂 Technews с платени постове ли ще се издържате вече.

  2. simo

    операторите на Мтел особенно тези от back office следят избрани клиенти и вършат услуги на роднини и криминални типове. Мен ме следеше една дето сега е back office на Call центара доста години и тя вършеше услуги на баща си и някакъвпсихолог от криминалната полиция в София. наблюдавайте сиоператорите от Call центара на Кукуш и ще видите как добре използват системата на Мтел за следене и вършене на мръсни услуги. поне 10% от проверките им са за хора за които име поръчано. От системата с евижда с кой номер аи хора говорят и в колко часа, къде се намират хората с който говорят, адресите имената, къде се намират в момента + – 200метра ако са на Мтел разбира се и още много информация която се търгува. Тази моя позната правеше тва за д аи препишат родителите иапартамента … ако има интерес от шефовете на Мтел пишете тук и ще ви дам повечи инфо …

  3. sda

    PR…, те мобилната им мрежа не стига и 5 метра от входа на блока ми! 3G-то им е – има покритие, докато не си изтеглите мизерните мегабайти, след това – Ах!, защо ли те купих! 🙂

    до ivan: светлинната година е мярка за измерване на разтояние, не за време

  4. Петър

    Наред си е покритието. Наскоро така се случи, че пробвах и на по-отдалечени места и сигналът е доста по силен и стабилен.

  5. Ivan

    Честито, “Мтел вече покрива 99,99% от населението” Това ще имат пагубни дългосрочни ефекти върху хората:
    Изследвани биологични ефектти от продължително излагане на микровълнови полета(800-2700Мхц) генерирани от GSM,WiFi и др. комуникационни у-ва:
    световъртеж, повишена уморяемост, раздразнителност, сърцебиене, обща слабост, нарушения на съня и менструалния цикъл, снижен полов потенцил,стерилитет, болки в сърдечната област, главоболие, загуба на памет и концентрация, внезапна умора, катаракт на очите, сърдечносъдови заболявания, нарушена нервна система, увреждания на плода, вродени дефекти, спонтанен аборт, нарушенo кръвно налягане, нервност, болки в крайниците, болки в ставите, храносмилателни проблеми, по-малка концентрация, раздразнителност, болки в гърдите, затруднено дишане, храносмилане, биохимични и хистологични промени в черния дроб, сърцето, бъбреците и мозъчната тъкан, левкемия, детската левкемия, меланом на кожата, мозъчен тумор и рак.

    Който не вярва – В Швеция свърх чуствителността към високочестотни електромагнитни полета(микровълни създавани от GSM,WiFi) е призната за реално заболяване и хората страдащи от това се пенсионират по Инвалидност….

    “https://www.youtube.com/watch?v=CKekrESXssM”

    Но Разбира се България е на светлинни години от Швеция………

  6. Иван

    Не ползвайте уж неограничения Интернет на мобилните кожодери и мошеници!

  7. ?

    Това покритие сигурно го мерят като на цифровата телевизия – на открито, на 10 метра от земята, с антена насочена към клетката им.

Коментар