Microsoft подготвя устройства с единна ОС

Microsoft, операционни системи, Windows RT, Windows Phone, Windows

Microsoft, операционни системи, Windows RT, Windows Phone, Windows

Microsoft е на път да интегрира различните си операционни системи в една платформа. В момента компанията поддържа три различни ОС – за компютри, таблети и смартфони, но подобно разделение изглежда не се вписва в дългосрочната й стратегия.

Според тайванското издание DigiTimes, през юни тази година Microsoft ще демонстрира няколко смартфона и таблета с операционна система, която обединява Windows RT и Windows Phone. Новите устройства ще имат екрани с диагонал не по-малък от 8,5 инча.

Твърди се, че Microsoft нарочно е избрала нишата на компактните устройства, тъй като смартфоните и таблетите са близки по размери, а това прави прехода към обединена ОС по-лесен. Засега обаче липсват подробности за новите продукти. Те се очакват на изложението Computex Taipei 2014, което ще се проведе от 3 до 7 юни.

Според някои източници, възможно е Microsoft да интегрира Windows и в десктоп сегмента. По-рано Джули Ларсон Грийн, вицепрезидент на подразделението Microsoft Devices and Studios, заяви, че компанията обмисля създаване на единна платформа, която е мобилна, сигурна и енергийноефективна. Предполага се, че обединението може да стане факт с версия Windows 9.

Коментари по темата: „Microsoft подготвя устройства с единна ОС”

добавете коментар...

  1. Мдааа

    Една и съща ОС за коренно различни устройства… Като идея не е лошо но се надявам че нямат намерение да сложат един и същ интерфейс, защото ефекта вече се видя при 8 цата ,,,

Коментар