Зелена Nokia във Facebook предвещава Android смартфон

Facebook страницата на Nokia смени за кратко цвета си от син на зелен

Facebook страницата на Nokia смени за кратко цвета си от син на зелен

Страницата на Nokia във Facebook смени за известно време цвета си от син на зелен, което веднага породи слухове, че компанията подготвя анонс на Android смартфон. В момента страницата е синя, но намекът от 14 февруари изглежда недвусмислен.

В допълнение, поканите на Nokia за пресконференция в деня на откриване на MWC 2014 в Барселона също са в зелено – а това е цветът на логото на Android. Налице са всички индикации, че Nokiа се готви за премиера на Android продукт.

Напоследък различни източници съобщават, че финландската компания подготвя Android смартфон Nokia X, известен още с кодовото име Normandy. Очаква се в близките дни Nokia да пусне тийзер видео, посветено на устройството, и да представи дългоочаквания модел на MWC 2014.

Виетнамският интернет търговец MaiNguyen.vn даже обяви цена на Nokia X – около $110. Подобна ниска цена не е изненада, тъй като се очаква с този модел Nokia да атакува евтиния сегмент от пазара.

Твърди се, че смартфонът има 4-инчов сензорен TFT екран с рeзолюция 480×854 пиксела, двуядрен процесор Snapdragon 200 MSM8225Q с тактова честота 1GHz, оперативна памет 512MB и вграден сторидж 4GB, плюс слот за карти памет microSD.

Nokia X работи под управление на Android 4.4.2 KitKat, но без достъп до услугите на Google. Предполага се, че моделът ще излезе на пазара през март и ще бъде последван от още Android устройства от Nokia.

Коментари по темата: „Зелена Nokia във Facebook предвещава Android смартфон”

добавете коментар...

  1. Tutmos

    Типично за нокия е да създава шушу-мушу около себе си, търсейки внимание.
    Накрая нищо чудно да пуснат и андроид, само че се чудя за чии ще е това?!
    Ще е с МАЙКРОСОФТ стор за АНДРОИД, супер, а!

    В крайна сметка, ако Бил Гейтс отдели процент от безценното си време, ще направи приложение “майкрософтски магазин за аднроид приложения”, ще го качи в гугъл плей и ще обяви това за иновация, т.е. този нов магазин, ще е за хората които са с различни телефони от АНДРОИДСКА-НОКИА и нямат майкрософтски стор за АНДРОИД, но би било хубаво да могат и те, да си плащат за майкрософтски андроид приложения 🙂

Коментар