Потребителите на iPhone вярват „сляпо” в Apple

Apple съумява да държи конкурентите далеч от сърцата на своите фенове

Apple съумява да държи конкурентите далеч от сърцата на своите фенове

Повечето потребители на iPhone проявяват „сляпа лоялност” към Applе и избират нов смартфон от същата марка, когато настъпи моментът за обновление, разкри проучване.

Притежателите на iPhone дори не се замислят за алтернативи като Android или BlackBerry. Три пети от анкетираните над 2000 потребители на iPhone казват, че винаги ще изберат най-новия iPhone, признавайки, че това е „сляпа лоялност” към марката, пише британският The Telegraph.

Попитани защо не биха разгледали друг телефон, 78 на сто отговарят, че „не могат да си представят да имат различен тип телефон”. Малко повече от половината, 52 на сто, казват, че са били „наистина впечатлени” от iPhone.

54 на сто от анкетираните заявяват, че преди това са ползвали по-ранна версия на телефона, а когато ги попитат защо са купили втори iPhone, 37 процента изтъкват като причина факта, че свикнали да използват интерфейса IOS.

Други 28 процента от анкетираните просто казват, че iPhone изглежда най-добрият телефон за тях по време на „превключване” към ново устройство, докато 25 процента заявяват, че са повлияни от приятели и членове на семейството и искат да запазят специфични за Apple функции като FaceTime.

Изследването на SIMOnlyContracts.co.uk показва, че 17 на сто от анкетираните са преминали към сегашния си iPhone от BlackBerry, 14 на сто идват от Nokia, 9 на сто от Samsung, 4 на сто от HTC и само 2 на сто от Sony Ericsson.

На въпроса каква версия на iPhone в момента ползват, 52 процента от анкетираните заявяват, че имат модел 5, 29 на сто – 4 или 4S и само 9 процента са все още с 3 или 3GS. Един на всеки десет души използва най-новия модел – iPhone 5C или 5S.

Интересно е да се наблюдава тази сляпа лоялност сред потребителите на iPhone – те няма да вземат предвид други мобилни телефони на пазара, само защото се доверяват на Apple и може би се асоциират с марката, коментират авторите на проучването.

Коментари по темата: „Потребителите на iPhone вярват „сляпо” в Apple”

добавете коментар...

  1. yuriy

    Probval sym vsqkakvi telefoni vse pak e chast ot rabota mi no 1000 leva nikoj telefon ne gi zaslyjava..kakvoto i da si govorim. Windows e golqma besmislica android e napylno funkcionalna platforma blackberry e myrtva veche. Apple e strahotna platforma byrz hardware rqdko dava difekti no da kajem schupish ekran remonta struva poveche ot edin telefon s android sreden klas.

  2. Правец

    Нормално е. Хората свикват с логичният интерфейс и приложенията и предпочитат познатото. Аз до сега колкото пъти съм се пробвал да кривна в друг лагер, винаги съм се връщал.

  3. Жоро

    Зомби,това са глупости. А не мислиш ли, че някой от почитателите на марката може да има и реални и логични причини за избора си? Не смятам, че непрекъснатата смяна на марки и платформи е особено удобна. Имам познати с други мобилни платформи, които също не биха ги сменили току така, заради удобството на съвместимостта – както в приложенията така и в user experience. А какво да кажем за платените приложения, с които съм свикнал и ми вършат работа? Трябва да почна да им търся други алтернативи и отново да ги купувам и настройвам? Докато докарам телефон от друга платформа да ми върши същата работа ще изгубя сума време. И човек като се е оборудвал с няколко силно съвместими устройства, трудно се отказва от тази съвместимост, което трябва да направи ако смени едно от устройствата. А да смени всички идва малко соленичко…

  4. зомби

    Субекти изключително подвластни на подсъзнателно имплантиран вирусен маркетинг с стимули на които като персоналности е лесно да продадеш абсолютно всичко .
    Те никога не осмислят критично действията и решенията си на база здрава логическа последователност,здрав разум и целесъобразност в действията.При тях липсва анализ ,той отстъпва на видът на изделие,цветът,думата напечатана на пластмасовия,алуминиевия капак който е ”по важният ”им символ за социален статус правещ ги ”герои” всъщност това е точно какво са им казали да си купят и то няма нищо общо с техният избор защото е чужд избор на първо място.Живота на такива хора е лъжа.Спецификациите,технологиите и разума са и чужди не ги интересуват понеже за тях най важното мнението на околните субекти,какво те ЩЕ КАЖАТ,ЩЕ СИ ПОМИСЛЯТ ЗА ТЯХ….

  5. (o:

    Така е, Rado,

    Говорим за индивиди, които дори елементарен правопис не са усвоили. Нямат “осет” за собствения си език, какво остава за нови технологии 🙂

  6. Rado

    Нормално … като по цел ден ти говорят за едно и също нещо … и на теб накрая ще ти се преиска да го имаш, за да се изкефиш пред колеги и приятели.

    Хората по принцип си падаме малко като овцете … където кажат да пасем – там ще пасем … много малко се осещат в действителност как стоят нещата !

Коментар