Безжично зареждане скоро и в лаптопите

Освен в смартфони безжичното зареждане ще навлезе в улрабуци и компютри-трансформъри

Освен в смартфони безжичното зареждане ще навлезе в улрабуци и компютри-трансформъри, след като Dell се присъедини към алианса A4WP, който налага технологията Rezence

Безжичното зареждане, характерно сега за някои модели смартфони, скоро ще навлезе и в лаптопите, подсказва решението на Dell да се присъедини към алианса A4WP, зает с развитието на технологията.

A4WP (Alliance for Wireless Power) беше създаден преди една година с идеята да налага технологията за безжично зареждане в различни устройства на принципа на магнитния резонанс. Първите продукти с марката Rezence се очакват на пазара през настоящата година.

Освен в смартфони безжичното зареждане ще навлезе в улрабуци и компютри-трансформъри. Влизането на Dell в алианса означава, че системата Rezence ще бъде вградена в мобилните компютри на тексаската компания.

Rezence ще може да се ползва в устройства, които консумират от 20 до 50 вата енергия. Очевидно, компютрите с безжично зареждане ще използват енергийноефективни процесори като Haswell и Bay Trail на Intel, която също е член на A4WP.

Наскоро алиансът сключи споразумение с групата Power Matters Alliance (PMA), която разработва едноименната индуктивна технология за безжично зареждане на обществени места. Целта на това партньорство е да бъде осигурена безконфликтна работа на устройства, използващи различни методи за безжично зареждане.

Коментар