Стив Джобс на портрет от стари продукти на Apple

Портрет на Стив Джобс, направен от художника Джейсън Марсие, който е ползвал различни продукти на Apple

Портрет на Стив Джобс, направен от Джейсън Марсие, който е ползвал различни продукти на Apple

Поразително реалистичен образ на покойния Стив Джобс сътвори художникът Джейсън Мърсие. Любопитното в случая е, че портретът е направен от различни изоставени продукти на Apple като iPod, слушалки и клавиатура oт Macintosh.

Старата поговорка „боклукът за едного е съкровище за другиго” определено е вярна за създателя на мозайки Джейсън Мърсие, който работи почти изцяло с изхвърлени материали, пише GreenTech.bg.

Мърсие вече е доста известен съвременен художник на портрети. По-рано той направи портрет на Лейди Гага изцяло от гребени и слънчеви очила, на Маргарет Чо от собствения й боклук и дори портрет на Доналд Тръмп от парчета телефони и дрънкулки със знака на долара.

Тези сложни произведения отнемат до 50 часа работа или дори повече. „Харесва ми да се опитвам да намеря съответствието между елементите и същността на всяка отделна тема”, обяснява Мърсие.

„Арт-темата със знаменитостите винаги е актуална. Спомням си, че като дете вманиачено изрязвах парчета от изхвърлените вестници със снимки от любимите ми предавания”, споделя творецът.

Това не е необичайно явление – има много „сметищни художници”, които използват боклука като суровина за творбите си. Но Мърсие прилага по-различен подход, като съчетава материалите тематично.

Коментар