Fujitsu променя именуването на сървърите Primergy

Мобилно приложение помага на клиентите на Fujitsu да разберат новата структура на именуване на сървърите Primergy

Мобилно приложение за Android и iOS устройства помага на клиентите на Fujitsu да разберат новата структура на именуване на сървърите Primergy

Японският гигант Fujitsu обнови сървърното си портфолио Primergy и въведе нова система за наименованията на моделите.

Целта на промяната е клиентите и партньорите на Fujitsu по-лесно да избират решенията, които отговарят на нуждите им, уточниха от българския офис на компанията.

Приложение за Android и Apple смартфони и таблети ще помогне на партньори и клиенти на Fujitsu да разберат новата структура на именуване, както и да направят връзка между старите и новите имена на сървърите.

Обикновено потребителят избира най-напред типа шаси, така че новите наименования запазват означенията, например RX за Rack или TX за Tower. Цифрите след означението за форм фактор се отнасят до броя сокети и типа процесори.

Това води към нов сървърен клас, като например Primergy RX2500. Последните две цифри от името се отнасят към набора от функционалности, които предлага съответният модел. След цифрите стои суфикс M1, който показва поколението на платформата.

Първите Primergy системи, които използват новите имена, са Primergy RX2520 M1 и Primergy TX2540 M1. И двата модела са двупроцесорни, базирани на Intel Xeon E5-2400 v2 и предлагат повече възможности за разширение.

Primergy RX2520 M1 допълва рак сървърното портфолио на Fujitsu и вече е наличен за поръчки и доставки през партньорите на Fujitsu. „Tower” моделът Primergy TX2540 M1 ще бъде доставян от средата на април, уточниха от Fujitsu България.

Коментар