The AppicPlanner бори мързела с чувство за хумор

The AppicPlanner акцентира на забавния елемент при работата в екип

The AppicPlanner акцентира на забавния елемент при работата в екип

Мобилно приложение, което прави работата в екип приятна, вече е налично в българския App Store. Чрез употреба на игрови елементи (gamification), The AppicPlanner обещава коренни промени в сектора за продуктивните мобилни приложения, съобщи разработчикът – холандския стартъп JustAppic.

The AppicPlanner е създадено като средство за оптимизация на работния процес. Приложението може да се ползва за мениджмънт както при индивидуални, така и при групови проекти. За да започнат съвместна работа, потребителите могат да поканят своите приятели да се присъединят към даден проект и да споделят отговорности и задачи.

Приложението предоставя ясен поглед върху текущите задачи и техния статус. Потребителите могат на превключват между диаграма на Гант и лист със задачи и по този начин лесно да следят прогреса си, да забелязват проблеми в ранен стадий и респективно да предотвратяват закъснения.

Уникална за The AppicPlanner е функцията за изпращане на мотивационни съобщения до партньорите в проекта. Така наречените „мотивации” представляват шеговити коментари като Kick-a-butt („ритник отзад”), Like a boss („шефско”) и т.н., които имат за цел по свеж и оригинален начин да мотивират мързеливците в групата да наваксат с работата си.

За разлика от конкурентни продукти, които показват скучни списъци със задачи като начин за увеличаване на продуктивността, The AppicPlanner акцентира на забавния елемент при работата в екип. Чрез игрови елементи (gafimication), мобилното приложение създава по-позитивна работната атмосфера и предлага промяна на конвенционалната нагласа за работа в проект.

„Нека бъдем честни със себе си: никой не обича крайни срокове. Обикновено в течение на даден проект, хората всячески се опитват да отложат работата си до последния възможен момент. В резултат на това настъпват гигантски закъснения или пък трябва да прекарате няколко безсънни нощи, за да наваксате – и в двата случая не е особено приятно. Ние се опитахме да направим работата по проекти малко по-приятна, така че да се чувства по-малко като тягостно задължение, и повече като нещо готино”, коментира Михил Ахтерберх, главен дизайнер на JustAppic.

Програмирано за iOS7, мобилното приложение се поддържа от iOS версия 6 и нагоре. The AppicPlanner вече е достъпно безплатно за iPhone в онлайн магазина App Store. Скоро се очаква и версия за iPad, увери разработчикът.

Идеята за JustAppic се ражда през октомври 2012 г. Холандският стартъп събирa три млади, амбициозни и сравнително непокварени от комерсиалността умове около простата идея да развиват технологични концепции, които да вдъхновяват и улесняват човешкия живот. The AppicPlanner вече спечели наградата на публиката в състезанието на FNV/Kiem’s „So you think you can app?” на холандския фестивал за мобилни приложения.

Даунлоуд: The AppicPlanner

Коментар