Таблетите ще поевтиняват по-бавно

Продажбите на таблети, вкл. трансформъри, ще достигнат 260,9 млн. броя тази година

Продажбите на таблети, вкл. трансформъри, ще достигнат 260,9 млн. броя тази година

Пазарът на таблети ще продължи да расте, но с по-бавни темпове, отколкото досега. Освен това поевтиняването на тези устройства ще забави темпо, прогнозира IDC.

През настоящата година продажбите на таблети, вкл. трансформъри (ноутбуци-таблети), ще достигнат 260,9 млн. броя, бележейки ръст от 19,4%. За сравнение, през миналата година доставките на таблети нараснаха с 51,6%.

Понижаването на темповете на растеж се обяснява със зрелостта на пазара, стабилизирането на цените и падането на продажбите на евтини устройства, вкл. тези без марка. IDC очаква средната цена на таблет да намалее с 3,6% през 2014 г., докато през 2013-та поевтиняването беше 14,6%, а през 2012 – 18,3%, сочи анализът.

Таблетите ще поевтиняват бавно по две причини. Първо, потребителите все по-често избират скъпи модели, които напълно удовлетворяват нуждите им от функционалност и енергийна ефективност. Второ, расте търсенето на таблети в корпоративния сектор – както от големи, така и от по-малки компании.

Microsoft може да разчита на над една четвърт от сегмента на таблети за бизнеса със своите Windows устройства. Таблетите под управление на Android и iOS ще запазят лидерство, прогнозира IDC.

Коментари по темата: „Таблетите ще поевтиняват по-бавно”

добавете коментар...

  1. Иванов

    Таблетите ще поевтиняват по-бавно достигайки неизбежно до своята смърт.

Коментар