Телерик привлече бивш вицепрезидент на SAP

С привличането на двама опитни мениджъри, Телерик цели да засили глобалното си присъствие в корпоративния сектор

С привличането на двама опитни мениджъри, Телерик цели да засили глобалното си присъствие в корпоративния сектор

Софтуерният разработчик Телерик привлече Арон Махимайнатан, бивш вицепрезидент в SAP, на поста главен директор „Продукти“.

Ветеранът от Силициевата долина ще ръководи продуктовата, маркетинговата и пазарната стратегия на всички решения на компанията, вкл. представената в края на януари Telerik Platform за разработка на мобилни приложения от край до край.

Арон Махимайнатан има над 16 години опит в сферата на софтуерните бизнес решения, където заема ръководни позиции във водещи технологични компании като SAP, Oracle и Siebel Systems. Преди да се присъедини към екипа на Телерик, той е бил вицепрезидент в SAP, където отговаря за софтуерните продукти SAP HANA.

Махимайнатан ще изпълнява своите мениджърски функции от новооткрития офис на Телерик в Пало Алто, Калифорния. Неговото назначение е едно от ключовите през последния месец и се очаква да засили присъствието на Телерик в корпоративния сектор.

В средата на февруари Телерик назначи за изпълнителен вицепрезидент „Глобални продажби“ Дерек Лангон, който над 15 години заема водещи ръководни позиции във високотехнологични компании в САЩ. Преди да стане част от екипа на българската компания, Лангон е бил изпълнителен директор на 5nine Software, където за по-малко от година значително увеличава приходите на компанията. Преди това, в ролята си на президент и главен оперативен директор на SmartBear, той изиграва ключова роля за увеличаването на бизнеса на компанията с над 1000 процента и отговаря за придобиването на четири компании.

Телерик работи за много от водещите компании по света. С привличането на двама опитни мениджъри, разработчиът цели да засили глобалното си присъствие в корпоративния сектор.

„Арон и Дерек не само ще се фокусират върху достигането и развитието на нови пазари за Телерик, но също и върху настоящите ни клиенти, които очакват от нас да продължим да предоставяме водещи решения за разработка на софтуер“, коментира Васил Терзиев, съосновател и изпълнителен директор на „Телерик“ АД.

Коментар