HR мениджърите се насочват към видеоконференции

Видеоконференциите ще станат основно средство за делова комуникация на HR мениджърите след три години. Те ще заменят електронната поща, според над половината (56%), анкетирани в проучване на Redshift Research.

Вот за електронната поща са дали 49% от анкетираните, а гласовите конференции събират подкрепата на 32%. Изследването е проведено в 12 страни, като почти всички HR мениджъри (98%) считат, че видеоконференциите могат да преодоляват разстояния и да повишават продуктивността на екипите, работещи в различни градове и страни.

Видеоконференциите стават все по-популярни сред HR специалистите по целия свят, сочат резултатите от проучването. В момента този метод на комуникация е предпочитан от 46% от HR мениджърите, като отстъпва на електронната поща (88%) и гласовата връзка/конференция (62%).

Сред останалите начини за комуникация HR мениджърите посочват уеб конференциите, мигновените съобщения и социалните мрежи.

Според скорошно изследване на Aberdeen Group, през миналата година 32% от организациите са инвестирали в оборудване за видеоконференции, в сравнение с 21% през 2012 г. Ръстът се обуславя от стремежа към икономии от командировки, по-бързо попълване на отворените позиции и географско разширяване на базата от кандидати.

Коментар