Музикаутор сключи договор за лицензиране с YouTube

Споразумението между Музикаутор и YouTube ще благоприятства създаването на българско съдържание

Споразумението между Музикаутор и YouTube ще благоприятства създаването на българско съдържание

YouTube и българската организация за колективно управление на авторски права в музиката – Музикаутор, сключиха договор за лицензиране, стана ясно днес.

В резултат на споразумението, българските и международни творци – композитори, автори на текст и на аранжимент, ще могат да генерират приходи от дигиталната платформа YouTube в България.

Авторите, които Музикаутор представлява, вече ще получават възнаграждения за своите произведения и от гледанията в YouTube. Генерираните приходи ще се базират на рекламите, които текат преди, след и по време на видеата, качени на платформата.

„Една от най-големите дигитални платформи стартира в България, с което потребителите получават още една възможност за легален достъп до музикално съдържание. С този нов източник на приход представляваните от Музикаутор автори ще имат вече и икономическа полза от употребата на техните произведения в YouТube”, коментира изпълнителният директор на Музикаутор – Иван Димитров.

По неговите думи, постигането на споразумение с YouТube е важна стъпка, която създава нови възможности за правоносителите. В Музикаутор членуват над 2500 български автори. На базата на договори за взаимно представителство с над 60 чуждестранни авторски дружества, Музикаутор представлява авторите от близо 100 страни в света.

Споразумението ще благоприятства създаването на българско съдържание и ще даде възможност на авторите да получават възнаграждения от видеоклиповете им в YouTube, заяви от своя страна Гудрун Швепе, ръководител стратегическо развитие в направлението за лицензиране на музика в YouTube ЕМЕА (регион Европа, Близък изток и Африка).

„Това е също една голяма победа за представителите наYouTube общността, за които слушането на музика и откриването на нови артисти в YouTube е важна част от онлайн  преживяването”, допълни Швепе.

Коментари по темата: „Музикаутор сключи договор за лицензиране с YouTube”

добавете коментар...

 1. Гъзор-позор

  Има право за очакван терор и чалга агресия … също като хомосесксуализма другите не ги интересува как и какво правят, но си я правят пропагандата както и чалгата по всички медии и да ни го навират в очите и да убеждават станете едни от нас.

  Човек си гледа само това, което го интерсува, но с вече въведената реклама в YouTube и така наречената таргетирана реклама по географска локация, държава, език и други дъра бъра … ще изкачат чалготини и на тези хора, които не понасят чалгата …

  Така че вие сте глупаците … Новите реклами във видеото са насилие няма значение какво гледаш щом някой е дал пари ще му изкача мръсната реклама … точно от това ще печелят.

  Предлагам БГ версията на YuoTube да е Гъзор-позор.

 2. Иван

  Какво тука става бе!
  Какви са тези глупаци и умни изявени чалгаджии?

  Споко и без това вече отдавна България се представя в чужбина с блестящия си имидж на циганска, бандитска, държава пълна с чалгаджии, чикиджии, мутри и мутреси, пичове и пичкини, пеещи гей-ове.

  Сега ще има повече видео за доказателство … ще се стимулира туризма в България … да идват и да търсят екзотика аборигени, чалготина, …, маймуни танцуващи кючеци …

  Ооо и ауу … като дойдат тук чужденците и почнат да питат ама ние тука търсим екзотика … не ги виждаме къде са всичките кючкчийски маймуни???

  Подведени и измамени от PR и пропаганда на Чичко Пичковците пръскащи пари за налагането на нещо което повечето хора не го харесват и дори им е противно.

 3. :o)

  тоя верно е глупак на квадрат 🙂

  “омърсяване” и “чалгизиране” муахахахахаххаххаха…е то тоя сайт е така от ден 1ви.
  Ти ако не гледаш в него това , което те интересува, а всичко подред ще се зомбираш като оня от “Портокал с Часовников Механизъм”…

 4. glupak!

  Chestito, a na bas, che oshte dnes shte go “posetish”. Neveja

 5. Честито!

  Честито! Опростачване, чалгизиране и омърсяване на Youtube – няма повече да го посещавам.

Коментар