Руските министри сменят iPad с таблети на Samsung

Руските министри вече ползват таблети на Samsung вместо iPad

Руските министри вече ползват таблети на Samsung вместо американските iPad – по „технически съображения”

Дали заради санкциите от САЩ във връзка с Крим или по друга причина, но правителството на Русия замени ползваните досега таблети iPad с устройства на Samsung.  

Министърът на съобщенията Николай Никифоров твърди, че тази стъпка е продиктувана по технически съображения и не е отговор на санкциите на САЩ, предаде ИТАР-ТАСС.

Става въпрос за таблети, които се използват по време на заседанията на кабинета на министрите. Това са устройства, защитени със специални технологии, които могат да се ползват за обработка на конфиденциална информация.

По думите на Никифоров, таблетите на Samsung напълно отговорят на изискванията за конфиденциалност и са преминали през най-строгата система за сертифициране. Замяната е извършена наскоро, в резултат на технически съображения, подчертава Никифоров.

Преди броени дни обаче Никифоров заяви, че САЩ са сложили кръст на използването на американски софтуер и оборудване в руската администрация. Той направи това изявление в отговор на статия в Уол Стрийт Джърнъл, в която се говори за подслушване на руските политици.

Коментар