In Touch дава рамо на български стартъпи

Няколко български фирми, подкрепени от стартъп фондове, ще могат да се включат в конференцията In Touch безплатно

Няколко български фирми, подкрепени от стартъп фондове, ще могат да се включат в конференцията In Touch безплатно

Всички технически новости „от кухнята” на Microsoft ще бъдат демонстрирани пред българските специалисти-разработчици по време на годишната конференция In Touch, която ще се състои на 14 и 15 май 2014 г. в Sofia Event Center.

In Touch е второто мащабно събитие от платформата INDEED, която стартира през ноември миналата година с конференцията In Charge, посетена от над 450 ИТ специалисти.

„Ние търсехме иновативен начин за поднасяне на техническо съдържание към хората. Не искахме те да слушат презентации за отделни възможности на различни технологии, които после да се чудят как да свържат в едно. Така се роди идеята за INDEED”, разказа Венци Попов, технически „евангелист” в Майкрософт България.

„През есента проведохме първата конференция – In Charge, за ИТ професионалисти – с лабораторни занимания и практически опити. Дойдоха 450 души. Всички те реагираха много положително на този формат. Разбрахме, че работим в правилната посока. Затова сега ще лансираме същия формат и за разработчици – през май, с InTouch, пак от платформата Indeed”, допълни Попов.

Форумът през май е отворен за всички професионалисти, които искат да научат повече за технологиите, като ги изпитат на практика. В момента тече т. нар. „ранна регистрация” за форума, на преференциални условия.

Няколко български новостартиращи фирми, подкрепени от стартъп фондове, ще могат да се включат в конференцията безплатно. Младежите, сформирали свои бизнеси, ще могат да присъстват на всички сесии и представяния от целия поток на In Touch. Това ще са всички стартиращи предприятия, подкрепени от фондовете LaunchHub и Eleven, които са и партньори на Microsoft.

В програмата на In Touch са заложени три панелa. Първият, Dev Trends, ще представи последните функционалности в ASP.NET/MVC, Visual Studio, SharePoint, SQL Server и HTML5.

Вторият, Architecture in Practice and Dev Lifecycle, ще наблегне върху различни примери от реални системи и ще разкрие какви са били архитектурните предизвикателства и техните решения. В частта Dev Lifecycle фокусът е процесът на разработка, тестването и инструментите, които помагат през времето на имплементация и поддръжка на един софтуерен проект.

В третия панел, Modern Apps, участниците ще научат как да разработят Windows Phone 8 или Windows Store App и ще могат да се включат в еднодневно обучение за всяка от двете платформи. Ще бъдат представени особеностите на новите приложения, инструментите и добрите практики.

„Когато искаме да създадем ново решение, познаването на редица технологии е необходимо, но често недостатъчно условие. Определянето на тяхната правилна комбинация и начин на взаимодействие е също от решаващо значение. Концепцията на In Touch е да покаже на разработчиците примери от реални проекти и да подобри уменията им в практическа среда чрез т.нар. Hands-on-Labs, като осигури дълбочина на съдържанието в работата им с Windows Phone, Windows Store Apps и Visual Studio. Регистрацията за събитието е отворена на www.indeed.ms и най-големите ентусиасти могат вече да заявят участие”, заяви Венци Попов.

Лектори в In Touch конференцията ще бъдат утвърдени практици – Андрей Радингер, Microsoft Windows Phone Development MVP с над 20 години опит като разработчик, трейнър и консултант; Ради Атанасов, с многогодишен опит в реализацията на софтуерни решения и Microsoft Certified Master in SharePoint; Маргарита Наумова, консултант, лектор, преподавател, автор на статии и технологичен архитект, единственият български специалист Microsoft Certified Master SQL Server; Росен Благоев, IT архитект с над 17-годишен опит в индустрията, който от 2001 г. работи за Microsoft в Холандия; Тихомир Игнатов, старши консултант в Microsoft Consulting Services от 2008 г.; Мартин Кулов и други.

Основен партньор на събитието е международната фирма за ИТ услуги и продукти – BULPROS, с фокус върху разработката на софтуерни, уеб и мобилни приложения, облачни услуги, техническа поддръжка и обслужване на клиенти. BULPROS работи предимно с технологиите на Microsoft на германския и американския пазари, и планира разширяване на дейността си в България през тази и следващите години.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар