С хумор за навигацията и високите технологии

Производителят на цифрови продукти за дома и офиса Prestigio Technologies обяви началото на международен конкурс за карикатури, който ще се проведе под мотото „Следвай забавния път!”.

Конкурсът стартира на 6 февруари и ще продължи до края на март, 2008 г. В надпреварата могат да се включат както професионалисти, така и хора с по-малък опит, като всички те имат шанс да се преборят за някоя от наградите, които Prestigio предоставя.

Целта на инициативата е участниците да изразят своята художествено-хумористична представа за това как би изглеждало едно модерно пътешествие в света на навигацията и високите технологии. Единственото условие към тях е карикатурите им да съдържат елементи от корпоративния имидж на Prestigio (лого/слогън на компанията, визия на навигационните продукти с тази марка и т.н.), уточниха от компанията.

Творбите ще се оценяват от 21-членно жури, в което ще влязат представители на подразделенията на Prestigio по целия свят. Авторът на най-добрата карикатура ще бъде възнаграден с парична награда от 1000 долара. Класираният на второ място ще получи GPS навигатор Prestigio GeoVision 430 и парична награда 400 долара. Третият получава Prestigio GeoVision 350 и 200 долара.

Предвидена е и още една награда, чийто носител ще бъде определен от публиката. Участникът, който получи най-голям брой гласове на сайта art.prestigio.com до 29 март, 2008 г, ще получи Bluetooth GPS приемник с марка Prestigio и сумата от 100 долара.

Това е третият международен конкурс за карикатури, който Prestigio обявява. В последното издание на инициативата, проведено под мотото “Funny High-Tech in Art”, взеха участие близо 400 творци от 33 държави. В него българските художници Валентин Георгиев и Румен Драгостинов спечелиха съответно Голямата награда и Втора награда.

Коментар