Обсъждаме с Виетнам съвместни ИТ проекти

Данаил Папазов и Нгуен Мин Хонг обсъдиха възможности за съвместни ИТ проекти

Данаил Папазов и Нгуен Мин Хонг обсъдиха възможности за съвместни ИТ проекти

Български и виетнамски фирми може да работят съвместно по ИТ проекти, стана ясно от среща между министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов и заместник-министъра на информацията и съобщенията на Виетнам Нгуен Мин Хонг.

Предмет на разговорите са били възможностите за създаване на съвместни продукти от наши и виетнамски фирми, но засега няма конкретни ангажименти от двете страни. Разговорите се провеждат в рамките на посещението във Виетнам на министър-председателя Пламен Орешарски и ръководената от него делегация.

„С оглед бързото развитие на ИТ сектора във Виетнам и възможностите, които страната показва при производството на техника и оборудване, биха могли да се търсят възможности български компании да работят съвместно с виетнамски фирми”, заяви министър Папазов, цитиран от сайта на МТИТС.

Той предлага да се насърчат отношенията между бизнеса на двете страни чрез двустранни форуми или специализирани срещи между браншовите асоциации на България и Виетнам.

На дневен ред и актуализирането на правно-нормативната база с Виетнам чрез подписване на ново двустранно споразумение за сътрудничество в ИТ и съобщенията, допълва министър Папазов.

Опитът на България в изграждането на електронно правителство също е бил една от основните теми на разговорите. Данаил Папазов е представил проектите за автоматичен обмен на данни между основните регистри на администрацията, както и разработваните е-услуги.

Коментари по темата: „Обсъждаме с Виетнам съвместни ИТ проекти”

добавете коментар...

  1. Правец

    Ооох, да ни завиждат всичките индийци, хамериканци и японци. Ние с виетнамците сме световна сила 🙂

Коментар