Виетнам привлича инвестиции за смарт производство

Виетнам е притегателна дестинация за инвеститорите във високи технологии
(снимка: CC0 Public Domain)

Тайванският производител на електроника Foxconn разширява присъствието си във Виетнам с огромна инвестиция от 551 милиона щатски долара в два нови проекта, разположени в северната провинция Куанг Нин.

По план, проектите трябва да завършат през юли 2026 г., с фокус върху смарт технологиите. Съоръженията на компанията ще произвеждат интелигентни развлекателни продукти и системно оборудване, съобщи Gizmochina.

Първият проект, разположен в индустриалния парк Song Khoai Amata, ще получи инвестиция от 263,7 милиона долара. Това съоръжение ще произвежда интелигентни развлекателни продукти, с очакван годишен капацитет от 4,18 милиона единици.

Вторият проект се намира в индустриалния парк Bac Tien Phong и разчита на инвестиция от 287,2 милиона долара. Обхващайки 12,4 хектара, предприятието ще се концентрира върху производството на интелигентно системно оборудване.

След периода на инсталиране на машините и тестване на цялото оборудване, официалното производство в парка се очаква да започне през май 2027 г., съгласно плановете на Foxconn.

Коментар