Windows 8.1: Start меню в действие (видео)

Познатата функционалност на Start менюто ще бъде възстановена в някои от следващите ъпдейти на Windows 8.1

Познатата функционалност на Start менюто ще бъде възстановена в някои от следващите ъпдейти на Windows 8.1

Едно от съкровените желания на много потребители на Windows 8.1 е Microsoft да върне познатото меню Start в пълния му блясък. Някой  ден, не толкова далеч в бъдещето, това може да стане факт.

На скорошната конференция за разработчици Build 2014 компанията показа видео с интерфейс на Windows 8.1, в който е вградено Start меню – то дава на десктопа познатия вид от предишните версии на Windows.

Потребителите ще получат „живи плочки”, опции за стартиране на програми и управление на енергията от едно-единствено Start меню, обеща Microsoft. Познатата функционалност ще бъде възстановена в някои от следващите ъпдейти на Windows 8.1. Несъмнено тази желана придобивка ще убеди повече потребители да мигрират към модерната операционна система.

Microsoft все още не е обявила кога точно класическото Start меню ще се завърне в Windows. Очаква се това да стане в следващите няколко месеца или в началото на 2015 година, когато ще излезе Windows 9.

Коментари по темата: „Windows 8.1: Start меню в действие (видео)”

добавете коментар...

  1. Mozo

    Аз може да не съм убав, ама не ме предлагат навсякъде като супер убав, нали :p

  2. Емко

    Ти па си много убав! 😀

  3. Mozo

    Емко, Емко…

    А пък колко е грозен 8, малииии…

  4. До Емко

    Емко, изпадаш в заблудата на много хора занимаващи се с компютри. Аз работя в областта на IT и забелязвам подобна заблуда в много колеги. За огромната и преобладаваща част от хората (юристи, икономисти, банкери, магазинери, спортисти, художници… каквито се сетиш професии) компютъра е помощно средство с което да си вършат основната работа. 95% от тях не искат да мислят за компютри, не искат да мислят за програми и операционни системи. Те не само, че не искат, но не са и длъжни и това си е тяхно право. Те мислят само за проблемите в тяхното си основно занимание и не искат да учат неща които не са свързани с това. Ето заради този елементарен факт г-н Стив Балмър си замина. Затова и най-големите компании ще фалират, ако прекалено дълго време не се съобразяват с този елементарен факт. В крайна сметка вярно е, че крайния средностатистически потребител е малко прост и трудно се оправя с IT технологиите (особено ако се променят често), но това е реалността.

  5. Емко

    Майкрософт са принудени да се съобразяват с мнозинството от неграмотни или консервативни потребители, които не могат или не искат да променят навиците си. Фирмата също допринася за проблема, като внедрява нововъденията твърде рязко и “нахално”, което винаги се е обръщало срещу компанията, която винаги е модерно да критикуваш и хейтиш, макар и често пъти без основание.

    Преходът към мобилна среда е напълно ненужен за десктоп потребителите. Класическото старт меню обаче, освен че е добре познато на хората, няма никакви предимства пред новото старт меню (лично мнение), което позволява много по-гъвкава костюмизация. Аз лично не бих се върнал обратно. Майкрософт също са установили, че то почти не се ползва, за сметка на quick launch и това е причината, поради която го преработват.

    В крайна сметка старт меню в този му вид (класическия) в другите операционни системи няма, което е ясен знак, че не важна част от добрия интерфейс.

Коментар