Ozon OS – свежо попълнение в света на Linux

Интерфейсът на Ozon OS e минималистичен и модерен

Интерфейсът на Ozon OS e минималистичен и модерен

Екипите на Nitrux и Numix повдигнаха завесата пред нова Linux дистрибуция Ozon OS, оптимизирана за гейминг. Според първите отзиви в интернет, Ozon OS има всички шансове да се наложи като популярна платформа сред Linux общността.

Ozon OS е специална – нещо, което не е правено досега. Тя върши своята работа със стил, който липсва при много от останалите Linux дистрибуции. Системата е проектирана с минималистичен и модерен подход.

Nitrux и Numix са създали собствена обвивка (shell) на операционната система и са я нарекли Atom. Предимството на подобна обвивка е, че потребителите на Ozon OS могат да правят в нея неща, които не са възможни в GNOME Shell, пише softpedia.com.

Ozon OS ще въведе също нова тема, нов док на базата на този в GNOME и няколко други екстри и подобрения (вкл. GNOME разширение), които все още не са обявени.

Като всяка нова Linux дистрибуция, Ozon OS има да извърви дълъг път преди да стане фаворит, но от показаното досега е много вероятно потребителите да започнат да говорят за нея като една от най-добрите системи.

Коментари по темата: „Ozon OS – свежо попълнение в света на Linux”

добавете коментар...

  1. Георги Каравасилев

    Аз колко различия имам с Дан от елементари не е истина. Двамата сме като червеното и черното – тотално различни в много аспекти и виждания. Колко пъти сме се малко или много джавкали за разни неща няма да изброявам. 🙂

  2. Чичо Гошо

    Не искам да злословя или нещо, но за мен най-красивата Линукс диструбуция остава ElementaryOS. Надявам се да я надминете. Успех!

  3. ИЛИЕВ

    Масовата ОС е WINDOWS,Linux дистрибуциите се ползват за администрация на големи сървъри.

  4. Бай Иван

    Не, въобще не изглежда, споко.

  5. Георги Каравасилев

    Хах, мерси за статията.
    Аз съм един от екипа на Нумикс и … всъщност не искам да обяснявам още какво правя за да не изглежда като showoff-ing. :3

Коментар