Toshiba поставя рекорди с microSD карта

UHS-II картите на Toshiba позволяват снимане на видео с резолюция 4К при постоянна максимална скорост 30 MB/s

UHS-II картите на Toshiba поддържат запис при 260MB/s и четене при 240 MB/s

Японската компания Toshiba пусна най-бързите в света карти памет microSD, съвместими с интерфейса UHS-II.

Новите карти идват във варианти 32 и 64 гигабайта и осигуряват най-високи скорости за предаване на данни от всички microSD карти на пазара, твърди производителят.

Картите поддържат трети клас скорости UHS (U3) и позволяват снимане на видео с високопроизводителни камери с резолюция 4К при постоянна максимална скорост 30 MB/s.

Моделите с капацитeт 32 GB поддържат максимална скорост на четене 260 MB/s и максимална скорост на запис 240 MB/s, докато 64-гигабайтовите UHS-II решения осигуряват скорости 145 MB/s и 130 MB/s съответно при четене и запис, по информация от японския производител.

В сравнение с microSD картите от предишно поколение – Toshiba UHS-I 32 GB, новите карти предлагат 8 пъти по-висока скорост на запис и 2,7 пъти по-бързо четене. Увеличената скорост на предаване на данни съществено съкращава времето за зареждане на филми и музика на смартфони и таблети.

Освен това новите карти позволяват използване на камерите за непрекъснато високоскоростно снимане на неподвижни изображения. Засега Toshiba е доставила само тестови образци на microSD картите на производители на мобилни устройства.

Коментари по темата: „Toshiba поставя рекорди с microSD карта”

добавете коментар...

  1. китодар

    ко! не?
    КОГА §

Коментар