Носими очи ни правят по-дружелюбни

AgencyGlass са поредна стъпка към изграждане на дружелюбни киборги

AgencyGlass са поредна стъпка към изграждане на дружелюбни киборги

Японски учен създаде иновативно устройство от категорията носима електроника. AgencyGlass на д-р Хиротака Осава помага на човека да бъде по-общителен, съобщи IEEE.

Така например, с помощта на носимите очи преподавателят може да реагира на приближаването на студент, дори ако е зает с друга дейност в момента. Така затворените в своите мисли хора ще станат по-дружелюбни към околните.

Устройството включва микрокомпютър, който анализира сигнали, постъпващи от сензорите, и извежда на два OLED дисплея изображения на очите. Посоката на погледа се избира според информацията от датчиците, което заедно с мигането прави носимите очи по-естествени.

Всичко това превръща човека с носимите очи в по-дружелюбен и готов за общуване, отколкото е всъщност, било то поради умора или заетост. В допълнение, интеграцията на подобни технологии с човешкия организъм води до увеличаване на физическата сила и издръжливост и допълва органите с чувства и интелект.

AgencyGlass са поредна стъпка към изграждане на дружелюбни киборги, отзивчиви и с емоции. Създателят на носимите очи, д-р Хиротака Осава, вече работи по устройство, което имитира усмивка.

Коментари по темата: „Носими очи ни правят по-дружелюбни”

добавете коментар...

  1. Tup4o

    Пълна тъпня

Коментар