Google Glass ще поддържат платежната система Wallet

Очилата с допълнена реалност може да излязат на масовия пазар с поддръжка на платежна система Google Wallet

Очилата с допълнена реалност може да излязат на масовия пазар с поддръжка на платежна система Google Wallet

В очилата с допълнена реалност Google Glass скоро ще бъде интегрирана поддръжка на платежна система Google Wallet, с помощта на която потребителите могат да извършват преводи в режим онлайн и да купуват различни стоки.

Технологията вече се тества в рамките на Google, съобщи CNET, позовавайки се на вътрешни източници от компанията. Принципът на работа на Google Wallet в „умните” очила ще бъде сходен с този на мобилния аналог на системата, но с акцент върху гласовото управление.

За да извърши плащане през приложение, което поддържа Google Wallet, и да прехвърли средства от един портфейл към друг, притежателят на Google Glass ще трябва единствено да произнесе командата „изпращане на пари”.

В допълнение, инженерите на Google ще добавят възможност за управление с жестове на операциите с Google Wallet. За транзакциите на електронни пари Google ще взима комисионна в размер на 2,9% от сумата на превода, но не по-малко от 30 цента.

На този етап платежната система Google Wallet е достъпна само на пазара в САЩ. Миналата година Google осигури достъп до Wallet през услугата за електронна поща Gmail. Предполага се, че очилата с допълнена реалност ще излязат на масовия пазар с поддръжка на Google Wallet, управлявана с глас и жестове.

Коментар