In Touch събира Microsoft общността в София

Над 300 разработчици ще участват в конференцията In Touch в Sofia Event Center тази седмица

Над 300 разработчици ще участват в конференцията In Touch в Sofia Event Center тази седмица

Тази седмица в София ще се проведе техническата конференция за разработчици In Touch. Събитието в Sofia Event Center на 14 и 15 май ще привлече над 300 участници, съобщиха от Майкрософт България.

Амрот Абдела, ръководител на инициативата Microsoft 4Afrika, ще открие In Touch. Преди да се присъедини към Microsoft, Амрот е работила като асоцииран директор за „Регион Африка” към Световния икономически форум в Женева и Световната банка във Вашингтон. С инициативата Microsoft 4Afrika компанията иска да обвърже своя бизнес с начинания, които целят да ускорят растежа на африканския континент, фокусирайки се върху три ключови сфери – универсални умения, достъп и иновации.

Дон Сайм, Principal Researcher в Microsoft, ще даде старт на програмата за втория ден от конференцията. Той е един от дизайнерите на „generic” класовете в C# 2.0 и има съществен принос във възможностите за асинхронно програмиране в F# 2.0 и C# 5.0, а вече и в Python и C++.

В програмата на In Touch са заложени три панелa. Първият, Dev Trends, ще представи последните функционалности в ASP.NET/MVC, Visual Studio, SharePoint, SQL Server и HTML5. Вторият, Architecture in Practice and Dev Lifecycle, ще наблегне върху различни примери от реални системи и ще разкрие какви са били архитектурните предизвикателства и техните решения.

В третия панел, Modern Apps, участниците ще научат как да разработят Windows Phone 8 или Windows Store App и ще могат да се включат в еднодневно обучение за всяка от двете платформи. Ще бъдат представени особеностите на новите приложения, инструментите и добрите практики, които разработчиците трябва да познават.

Коментар