Lockheed Martin тества успешно лазерно оръжие

Системата ADAM използвала 30-киловатов лазер, за да порази целите си

Системата ADAM използвала 30-киловатов лазер, за да порази целите си

Американската компания Lockheed Martin тества успешно прототип на лазерно оръжие срещу морски цели. Видео от експеримента е достъпно свободно в YouTube канала на разработчика.

Системата ADAM (Area Defense Anti-Munitions) проследява, прицелва се и унищожава ракети и безпилотни самолети. Lockheed е използвала 30-киловатов лазер, за да порази морските цели.

Във видео клипа се вижда как ADAM прави дупки в корпуса на малка лодка във водите край бреговете на Калифорния. Тестът доказва, че лазерната система може да се използва ефективно срещу движещи се във вода цели.

Иновативното оръжие проследява с висока точност движещите се цели на разстояние до 5 километра. Системата може да се монтира на самолети, танкове и изтребители.

Тестовете със системата ADAM показват, че високоенергийните лазери са готови да отговорят на критични нужди на отбраната, посочват от Lockheed Martin в официално съобщение до медиите.

Коментари по темата: „Lockheed Martin тества успешно лазерно оръжие”

добавете коментар...

  1. Димитър

    Скоро ще пусна видео на супер секретния отговор на този Лазерен Унищожител На Гумени Лодки, а именно:
    пневматичен тласкател на конусовидни проектили – известен още като тръбичка за стрелба с фунийки. Ако се сложат карфици на фунийките (всяко момче знае как става това) – ще надупча лодката много по-бързо от Лазера и независимо дали е облепена или не с фолио.
    Естествено, мога да използвам и още по-секретното оръжие – т.нар. “Чаталче”. Със скоби от кламери (щото са най-твърди) мога да пукам по 4-5 лодки на минута. Тоест за 10 мин ще ликвидирам хамериканския флот…

  2. Мирака

    Но само ако лодката не е облепена с готварско алуминиево фолио :)))

  3. Мирака

    Браво – става за борба срещу гумени рибарски лодки 🙂

Коментар