Конкурс събира истории с онлайн географски карти

Участниците в конкурса могат да интегрират снимки, видеа, статии и други материали в собствена динамична карта

Участниците в конкурса могат да интегрират снимки, видеа, статии и други материали в собствена динамична карта

Стартира първото по рода си състезание в света за разказване на истории посредством онлайн географски карти. Инициативата Storytelling with Maps Contest на Esri, лидер в географските информационни системи (ГИС), е вдъхновена от все по-широкото прилагане на този тип карти за информиране на обществото относно социално значими въпроси, взимане на информирани решения в различни сфери и представяне на интересни факти.

Всеки може да се включи в състезанието, стига да има вдъхновение и интересна история, която да представи визуално върху географска карта с помощта на някое от лесните за използване приложения Esri Story Maps Apps.

Картата може да бъде публикувана навсякъде, в това число в облака на Esri, като за целите на състезанието компанията предоставя безплатни временни абонаменти за облачната платформа ArcGIS Online. Достъпно е и ръководство за начинаещи участници в състезанието, които досега не създавали такъв тип карти.

„Използвайте всички ресурси, с които разполагате, като снимки, видеа, статии и други, и ги интегрирайте във вашата собствена динамична карта, за да разкажете историята възможно най-нагледно и интересно”, съветва Алън Карол, тийм лидер, Esri.

Кандидатите могат да участват в няколко категории: околна среда и устойчиво развитие; туризъм; култура, история и събития; наука, технологии и здравеопазване. Крайната дата за участие е 2 юни т.г., като победителите в различните категории ще бъдат обявени в рамките на потребителска конференция на Esri през юли в Сан Диего, Калифорния.

Коментар