Хърватски облачен доставчик влиза на пазара у нас

За разлика от големи доставчици като Amazon, хърватската Combis оптимизира клауд решението за организации с по-малък брой потребители, поясни Горан Цар

За разлика от големи доставчици като Amazon, хърватската Combis оптимизира клауд решението за организации с по-малък брой потребители, поясни Горан Цар

С цялостно облачно решение, проектирано „по мярка” за всяка конкретна организация, съобразено със спецификите на по-малките пазари като тези в балканските страни, с функционалност за „претенциозни” корпорации – така хърватският системен интегратор Combis се надява да стъпи на българския пазар и да спечели доверието на големите частни организации за техните облачни инфраструктури.

„В момента ние сме локално действащ системен интегратор с фокус предимно в Адриатика, но работим за разгръщането на компанията в Централна и Източна Европа”, разкри Горан Цар, CTO на компанията, известна повече със знаковата си платформа ComCloud, по време на конференция за Третата платформа, организирана от IDC България.

„Предлагаме облачна платформа за компании, действащи на по-малките пазари. Това не значи на всяка цена в по-малки страни! Но ако сравним нашата система с тази на големи доставчици като Amazon, ние оптимизираме решението за организации с по-малък брой потребители”, поясни Горан Цар.

Платформата се отличава с това, че се противопоставя на подхода „извадено от кутията”. ComCloud представлява по-скоро проект, разработван конкретно за специфичния потребител, уточниха от хърватската компания.

ComCloud е разработена изначално с фокус върху телекомуникационния сектор. Всъщност, след като е основана през 1990 г., двадесет години по-късно – през 2010 г. Combis става част от T-HT Group (Hrvatski Telekom) и именно в състава на телекома разработва облачната платформа. Ето защо решението е особено подходящо за локални телекомуникационни компании.

Доставчиците на хостинг услуги също могат да открият в ComCloud удобно за своя модел на работа решение. Платформата е удачна и за големи организации, които искат да разработят свой „частен облак” и да предложат вътрешни облачни услуги – например големи холдинги.

Традиционно, платформата ComCloud се внедрява с помощта на местни партньори. В момента Combis преговаря за партньорство с български ИКТ компании, уточни Горан Цар.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментари по темата: „Хърватски облачен доставчик влиза на пазара у нас”

добавете коментар...

  1. :o)

    Пожелавам им успех с Българските потребители мухахахаха.

Коментар