Sony ще прави филм за Едуард Сноудън

Sony Pictures придоби правата върху „горещата” книга на Глен Грийнуолд, посветена на разкритията за следеното в интернет, които направи бившият агент Едуард Сноудън.

Сделката за „No Place to Hide: Edward Snowden, the NSA, and the US Surveillance State разчиства пътя за създаване на филм по книгата, а в играта вече са Майкъл Уилсън и Барбара Броколи, двама продуценти на филми за Джеймс Бонд.

Докато израства, Грийнуолд е бил силно повлиян от политическите филми. Сега той ще има възможност да бъде част от един политически филм, който резонира със заглавията в днешните вестници.

Вече започнаха спекулациите за това кои актьори ще вземат главните роли във филма. Предполага се, че Джеръми Ренър може да играе Сноудън, а Даниел Крейг да се превъплъти в Глен Грийнуолд.

Експлозивните разкрития на Сноудън повдигат важни въпроси относно ролята на държавата в защита на нейните граждани и на баланса между националната сигурност и личната свобода.

И досега имаше опити за правене на филм със Сноудън, но те не се базираха на книга, която представя действителната история, а по-скоро щяха да стъпят на новинарски репортажи и спекулации. Като се има предвид, че Грийнуолд има достъп до материалите от първа ръка, филмът е със сериозен шанс за успех.

Коментар