Pioneer обеща Blu-ray дискове по 512GB

Нов Blu-ray стандарт на Pioneer дефинира дискове с капацитет 512 GB

Нов Blu-ray стандарт на Pioneer дефинира дискове с капацитет 512 GB

Pioneеr ще се опита да разшири капацитета на Blu-ray дискове отвъд BDXL спецификацията, която дефинира носители по 100 и 128 гигабайта.

Японската компания обещава диск с рекордно висок капацитет от 256 GB и дори повече – новият Blu-ray стандарт предполага създаване на носители с капацитет 512 GB. Подобни Blu-ray дискове ще клонират цял SSD и дори HDD с по-нисък капацитет.

Добрата новина е, че обещаните оптични дискове няма да изискват напълно нови технологии за запис и четене, тъй като ще се базират на Blu-ray стандарт. Очаква се Pioneer скоро да пусне комерсиален Blu-ray носител с 256GB.

Предишните висококапацитивни Blu-Ray дискове налагаха използване на скъпи устройства, а и самите носители също бяха скъпи. Предложението на Pioneer звучи интригуващо, но въпросът е дали пазарът се нуждае от него.

Хората предпочитат да купуват USB 3.0 флаш драйвове или външни портативни HDD или SSD. Те са лесни за пренасяне и свързване към всяко РС. Дори 4K филмите не се нуждаят към момента от Blu-ray дискове с капацитет 256 или 512 GB.

Коментари по темата: „Pioneer обеща Blu-ray дискове по 512GB”

добавете коментар...

  1. Чичо Гошо

    Можеби за конзолите …

  2. Saevar

    е хубу де ама кво ше ги прайм тея дискове и кой гледа филми от дискове? Хората си купуват дигитални формати от нета и дисковете отдавна не са практи4ни, телевизорите имат WI-FI, USB където да си пуснеш филмите които си смъкнал (купил или от теоренти) както колите от 2006-а година насам имат USB за флашки който иска да си слуша mp3, ръководството на Pioneer явно са били в кома през последните години…

Коментар