Microsoft ще продължи да доставя Windows 7 на Китай

Windows XP все още е инсталирана на половината от персоналните компютри в Китай

Windows XP все още е инсталирана на половината от персоналните компютри в Китай

Миналата седмица китайското правителство въведе забрана за използване на Windows 8 на своите РС, поради неясни съображение за сигурност и консумация на енергия.

В отговор, Microsoft излезе с изявление, че правителствените служби все още могат да ползват Windows 7. BBC цитира говорител на Microsoft, че компанията е изненадана от решението на китайското правителство.

Посочва се, че Microsoft е работила проактивно с правителствените агенции, за да се подсигури, че продуктите и услугите, които доставя на Китай, отговарят на изискванията за държавни поръчки.

Microsoft уверява, че ще продължи да доставя Windows 7 на правителствените клиенти. В същото време компанията работи по оценка на възможностите за преминаване към Window 8 със съответните агенции.

Отказът от Windows 8 от страна на Китай идва няколко седмици след като правителството заяви, че ще продължи да използва Windows XP, въпреки че Microsoft прекрати поддръжката на остарялата платформа. В момента Windows XP е инсталирана на половината от персоналните компютри в Китай, като повечето от копията са пиратски.

Коментари по темата: „Microsoft ще продължи да доставя Windows 7 на Китай”

добавете коментар...

  1. :)

    Да доставя? Че, те първите пиратски бяха оттам. По-скоро си представям Китай да започне да доставя Windows в САЩ.

Коментар