Безплатен антивирус ще ни пази във Facebook

Когато Facebook открие акаунт с подозрително поведение, ще го пренасочва към процес на изчистване

Когато Facebook открие акаунт с подозрително поведение, ще го пренасочва към процес на изчистване

Facebook ще си партнира с компанията за сигурност F-Secure, за да ни пази от вируси. Потребителите ще могат да блокират и премахват малуер от техните компютри напълно безплатно.

Защитният софтуер ще работи в браузъра и от него ще се възползват потребители на социалната мрежа, чиито акаунти са временно замразени, заради подозрителна активност в резултат на инфекция с малуер.

Потребителите на Facebook и техните приятели са изложени на риск от инфекция чрез зловредни линкове или спам, който идва уж от легитимни акаунти. Впоследствие, вирусите могат да влошат производителността на компютъра, да откраднат информация и да контролират системата.

Ето защо Facebook започва партньорство с компанията F-Secure – нейната развита антивирусна технология ще блокира и премахва малуер от компютрите на потребители, ползващи социалната мрежа.

Когато Facebook открие акаунт с подозрително поведение, ще го пренасочва към процес на изчистване. Сканирането ще се извършва директно в прозореца на браузъра – във Facebook, като така ще бъде минимизиран дискомфортът за потребителя. След изчистването, потребителят ще може да влезе по сигурен начин в своя Facebook акаунт.

Предвидена е възможност за прескачане на процеса по изчистване от малуер или сваляне на скенера, но по-късно потребителят ще бъде подканян отново да извърши сканирането. Тези, които свалят и пуснат скенера, ще могат да продължат да ползват услугите на Facebook.

Коментари по темата: „Безплатен антивирус ще ни пази във Facebook”

добавете коментар...

  1. nokia 210

    nokia

Коментар