YouTube ще насърчи творците с нов инструмент

Създателите на оригинално видео съдържание скоро ще получат удобен инструмент за творчество в YouTube

Създателите на оригинално видео съдържание скоро ще получат удобен инструмент за творчество в YouTube

Фокусът на YouTube винаги е бил върху създателите на оригинално видео съдържание – именно те поддържат сайта жив и го правят толкова популярен.

Наскоро Google (собственик на YouTube) публикува видео „Creator Preview”, което разкрива усилията на компанията да направи сайта още по-удобен за потребителите. В близките месеци се очаква отделно мобилно приложение, което включва креативни възможности, пожелани от общността на YouTube.

Новият инструмент трябва да помогне на създателите на съдържание да достигат бързо и лесно до най-често използваните  функции. В допълнение, Google ще въведе възможност феновете директно да даряват средства на любимите им творци.

Теоретично, функцията за дарение трябва да насърчи създателите на съдържание да престанат да използват източници от т.нар. „трети страни”, за да финансират своите проекти, като например Patreon.

Накрая, YouTube възнамерява да впрегне силата на общността за създаване на надписи и субтитри за видеоклипове на над 60 езика. Това ще бъде особено ценно за потребителите на онлайн видео материали от рода на уроците за самообучение.

Коментар