Skype ще се сдобие с гласов преводач в реално време

Функция за гласов превод от един език на друг, в режим на реално време, ще стане достъпна за потребителите на Skype към края на 2014 година.

Новата характеристика с името Skype Translator ще излезе като приложение за Windows 8, съобщава официалният блог на Microsoft (компанията е собственик на популярната VoIP услуга). Твърди се, че преводачът в реално време ще поддържа 40 езика.

Skype стана част от Windows с излизане на модерните версии на операционната система. По-далечните планове на Microsoft предвиждат общуване в Skype и чрез холограми.

Същевременно, в интернет постоянно текат слухове, че Microsoft работи по версия 9 на Windows, чиято предварителна версия може да излезе още тази година. Не е изключено Skype Translator да стане част именно от Windows 9.

Коментари по темата: „Skype ще се сдобие с гласов преводач в реално време”

добавете коментар...

  1. Още един пострадал

    Скайп, ако ще и с космически кораб да се сдобие, продължава да е толкова УЖАСЯВАЩО тежко приложение, което се зарежда ужасно бавно, очевидно дърпа ужасно много ресурси, връзката прекъсва през 5 минути, а мобилния скайп е така идиотски и анти-юзерски направен, а отделно от това му е нужна компютърна лаборатория от НАСА, за да работи, защото постоянно забива телефоните, ужасно ресурсоемък е.
    И десктоп варианта също е много анти-юзерски, впрочем. Например, някой праща някакви неща към всички в общ чат, изпишат се 100-200 съобщения, файловете останат по-нагоре, даваш ок след 1-2 часа – то УЖ започва да ги дърпа, но НИКОГА реално не го прави, но създава един файл в дестинацията, примерно на десктопа, и колкото и да го триеш, всеки път като пуснеш скайп, той го създава пак и иди търси измежду 500 съобщения къде е, да му дадеш cancel. Въобще като някой ти праща нещо, нито можеш да разбереш по нормален начин кой, нито къде, нито нищо, иди рови в историята, и разни други простотии, крашва яко, вчера пак заби на 8.1 и го килнах… шибана работа е. Старите версии от преди Майкрософт (до 3.8 мисля) според мен бяха уникално добри и доста по-стабилни, и 5 класи по-юзърски…
    Отделна тема е, че това постоянно чегъртане по хард диска, дето уж било бъг и уж го оправили, не е ясно какво търси и на кого го праща.

  2. Пострадал

    ха, дано…защото така и не успях да науча английски.По мое време се учеше руски и сега говоря само с руснаци , които много се кефят, но в света съм , като бай Ганьо!

  3. Иван

    Темата на статията е:
    “Skype ще се сдобие с гласов преводач в реално време”, това трябва да ти отговори на въпроса 🙂

  4. читател

    Гласов или текстов преводач?! Текстов преводач има и сега.

Коментар