NSA събира тайно селфита от интернет

NSA прихваща милиони изображения всеки ден, които се обработват от софтуер за разпознаване на лица

NSA прихваща милиони изображения всеки ден, които се обработват от софтуер за разпознаване на лица, според нови разкрития за дейността на агенцията

Нови разкрития за дейността на Агенцията за национална сигурност (NSA) на САЩ изтекоха в американски медии. Твърди се, че NSA е събирала снимки на хора, достъпни в различни интернет ресурси.

Агенцията не само събирала снимките, но и научавала самоличността на хората, благодарение на усъвършенствана технология за разпознаване на лица. Заедно със снимките, NSA е събирала имейли, текстови съобщения, разговори в социални мрежи, видеоконференции и други комуникации, твърди Ню Йорк Таймс.

Според документите, изнесени от бившия агент Едуард Сноудън, служителите  на ЦРУ са уверени, че техническият напредък в областта на разпознаването на лица може да революционизира начина, по който NSA открива и следи хора по целия свят.

Документ от 2011 г. показва, че агенцията е прихващала милиони изображения всеки ден, включително 55 000 снимки, които са идеални за софтуера за разпознаване на лица, на който се гледа като на „огромен неизползван потенциал”.

Като се има предвид, че в последните години селфито разцъфтя като масово явление, може да се твърди, че в момента NSA вече събира много повече снимки, които са идеални за целите на нейните програми.

Софтуерът на NSA е изключително качествен. На PowerPoint презентация през 2011 г. са показани снимки на мъж с брада и без брада, придружени с подробни данни за него, вкл. паспорт и статут на визовия режим, сътрудници, предполагаеми терористични връзки и коментари от информатори.

Коментари по темата: „NSA събира тайно селфита от интернет”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    ЗНАЧИ СА ПЕРВЕЗНИЦИ И ВОАЙОРИ ЧОВЕШКИ ФАКТОР СУЕТА МАНИЯ ЗА ВЕЛИЧИЕ ПОДХРАНВАНА ОТ СОЦИАЛНИТ МРЕЖИ

  2. :o)

    Снимайте, снимайте и качвайте в шпионските социални мрежи.
    Те затова са направени 🙂
    Също се тагвайте къде с кой сте били 🙂

  3. я

    Както е казал шопът – мижи да те лажим

  4. Saevar

    е тъй де ама то който иска да се скрие няма да го намерят, кой терорист ще си направи селфи и ще постне някъде снимка… ?мисля че някой цуца яко парички от NSA за да разработва глупости, атентатът в Бостън предотвратиха ли го службите им…? при положение че са събирали инфо с години неуспяха да спрат 2-ма келеши

Коментар