Microsoft призова Чичо Сам да спре с хакерството

Правителството на САЩ да поеме ангажимент, че няма да хаква центровете за данни и кабелите, поиска Брад Смит

Правителството на САЩ да поеме ангажимент, че няма да хаква центровете за данни и кабелите, поиска Брад Смит, вицепрезидент на Microsoft

Брад Смит, топ адвокатът на Microsoft, призова правителството на САЩ да прекрати насипното събиране на телефонни данни, да реформира FISA съда и да спре хакването на центрове за данни.

„Вече е ясно, че правителството е прихващало данни от трафика в интернет и е хаквало връзки между центровете за данни на компанията [Microsoft]. Тези разкрития основателно предизвикаха оживен дебат върху степента и обхвата на надзора от страна на правителството, което води до някои положителни промени. Но трябва да се направи много повече”, казва Брад Смит.

В своя блог адвокатът дава няколко препоръки на Чичо Сам, които според него трябва да бъдат приложени незабавно:

  • прекратяване на опитите за принуждаване на технологични компании да предоставят данни от други страни, като по този начин заобикалят съществуващите договори.
  • прекратяване на събирането на голяма част от данните от телефонни записи.
  • реформиране на FISA съда с цел неговите производства да станат по-отворени.
  • поемане на ангажимент да не се хакват центровете за данни и кабелите.
  • повече работа за увеличаване на прозрачността .

Публичното изявление на Брад Смит съвпада с първата годишнина от скандалните разкрития около дейността по следене на телефоните и интернет от страна на Агенцията за национална сигурност (NSA), които бяха огласени от бившия агент на ЦРУ Едуард Сноудън.

„САЩ имат едновременно отговорност и възможност да покажат ново лидерство по тези въпроси”, казва Брад Смит. Не за първи път той критикува Чичо Сам за следенето. По-рано адвокатът на Microsoft заяви, че подслушването от страна на правителството е една постоянна заплаха.

Коментари по темата: „Microsoft призова Чичо Сам да спре с хакерството”

добавете коментар...

  1. я

    това и на себе си трябва да го кажат също

  2. Юзер

    Театър разиграват. А може би Бил Гейтс да иска много пари за абониран достъп до данните на хората ползващи Windows и правителството да прави икономия на пари без да плаща на Били да хаква насам и натам уиндоуски компютри.

  3. :)

    Каква византийщина! Все едно, че ръцете на M$ са едни чистички, чистички и изобщо не шпионират и те потребителите си…

  4. Saevar

    глас в пустиня, спрете да давате инфо за дупките ви на чичо ви Сам, с тая политика която САЩ водят са се превърнали в милиционерска държава и доверието към американските продукти на ИТ пазара само ще спада, Cisco вече имат 8% спад и продължава.. та да видим колко още корпорации ще претърпят загуби… и на каква цена, играта става интересна да видим отговорът на азиатския и европейския лагер 🙂

Коментар