WordPress въвежда SSL по подразбиране

До края на годината Automattic ще започне да обслужва всички поддомейни *wordpress.com през SSL

До края на годината Automattic ще започне да обслужва всички поддомейни *wordpress.com през SSL

WordPress планира да въведе протокола за сигурност SSL като опция по подразбиране за цялата CMS платформа, за да защити потребителите от шпиониране.

Мярката е в отговор на следенето в интернет от страна на американските служби, стана ясно от изявления на представители на Automattic – компанията, която стои зад най-популярната в света платформа за сайтове.

Automattic се присъединикъм много други компании в инициативата „Reset the Net, която призовава хората да вземат „обратно” личния си живот, вместо да чакат правителствата да спрат шпионажа.

„Всеки в технологичната общност трябва да направи това, което  може, като започне със своите собствени сайтове и платформи. За нас това означава да защитим връзката между потребителите и нашите уеб сайтове”, коментира Пол Семински, главен съветник на Automattic.

До края на годината компанията ще започне да обслужва всички поддомейни *wordpress.com през SSL. Ако сайтовете и устройствата бъдат кодирани по подходящ начин, следенето е много по-трудно, вярват в Automattic.

„Кодираното работи, когато е направено коректно” – този урок компанията е научила в последните няколко години.

Коментари по темата: „WordPress въвежда SSL по подразбиране”

добавете коментар...

  1. fоfu

    И аз съм сугласен с юзер. Това е излишно напрягане на ресурсите да криптират и декриптират. Те тия тия от службите като се получат просто ще си изискат ключовете и ще си ги получат. Единствената далавера е, че става по-сложно за други хакери.

  2. Nikola

    юзер +1

  3. я

    много добре казано юзер

  4. юзер

    Нищо не помага щом имат споразумение с правителството те ще предоставят ключовете за криптирате и дори ще е още по-лесно и удобно за службите.

Коментар