Microsoft ще залее пазара със смартфони Nokia

Microsoft планира бързо укрепване на позициите на бранда Nokia на пазара за смартфони

Microsoft крои мащабни планове за пускане на нови смартфони с марката Nokia, след като по-рано тази година финализира сделката по придобиване на мобилния бизнес на финландския производител.

Според изтекла в интернет инсайдерска информация, от средата на годината ще започне бързо укрепване на позициите на бранда Nokia. Очакват се нови серии смартфони с имена Tesla, McLaren, Superman, Cityman, Talkman и Rock.

В момента Microsoft работи усилено по смартфон с кодово име Goldfinger, който вътре в компанията е известен като Nokia McLaren. От публикация на блогъра @evleaks става ясно, че това е върхов модел, заложен в пътната карта за 2014/2015 г.

McLaren се очаква да излезе на пазара в края на 2014 г. Неговият анонс ще се състои през ноември, а продажбите ще стартират през декември в САЩ в минимум три операторски версии. McLaren ще работи под управление на операционна система Windows Phone 8.1GDR2.

Устройството ще използва технология 3D Touch, която разпознава жестове с дисплея. McLaren ще прилича по външен вид на 6-инчовия фаблет Lumia 1520, но за разлика от него ще има по-малък екран – 5,2 инча.

Предполага се, че Microsoft може да се откаже от Full HD в полза на резолюция 2560?1440 пиксела. Процесорът ще бъде вероятно Snapdragon 805 с графичен ускорител Adreno 420, а обемът на оперативната памет – 3 GB.

Що се отнася до останалите модели, под кодовото име Rock се крие бюджетен Windows смартфон Lumia 530, очакван на пазара в САЩ още през лятото. За Tesla и Superman няма информация, докато за Makepeace и Dempsey се твърди, че ще излязат на пазара през януари следващата година.

Фаблетът Cityman пък ще дебютира през втората половина на 2015 г., а по-късно ке излезе модела Talkman Cityman, който ще наследи McLaren в ролята на флагман в продуктовата гама с марката Nokia.

Коментари по темата: „Microsoft ще залее пазара със смартфони Nokia”

добавете коментар...

  1. Юзер

    Така си е за Дидо-то не го е ъпдейтвал, а още по-вероятно е да не го е изполвал за нищо така нареченото сървърче с уиндоусче.

  2. Чичо Гошо

    @Дидо това, че не си рестартирал сървъра 5 години, значи, че е 5 години назад с ъпдейтите. Защото след като се обнови, е хубаво да се рестартира.. или аз греша нещо.

  3. Петър

    Windows Mobile беше което го зарязаха, а сега се води Windows Phone.

  4. Петър

    Три серии подред от тези фончета съвсем спокойно можем да ги пропуснем.

    Да не забравяме и за техните провали преди плочковия Windows 8 имаше Windows Phone която си беше пълен боклук лично от мен тествано и моето мнение е споделено с много хора. След това поредния гаф и недомислие пуснаха версия на Windows RT да работи с ARM процесори – хората остана измамени имат операционна система работеща, но приложенията и допълнителните често ползвани програми НЕ работеха на чипове с архитектура ARM. Друга идиотека е surface – непродаваеми с много висока цена без някакви особености интерактивни табли, масички.

    От тази цяла поредица от провали Microsoft има още от какво да се учи и от кого да краде know-how.

    За сървъри Windows се ползват основно за не толкова важни системи и то предимно от хора с ограничени знания в ИТ. Всички големи системи, центрове, супер компютри, критични системи за процеси в реално време НЕ СЕ използват Windows-си и там работят високо квалифицирани специалисти.

  5. Дидо

    Уиндос си е уиндос. Имам сървър 5години без рестарт. Н са много, които могат да го постигнат. Мобилните им устройства са добри. Трябва им само да започнат собствена серия за да оптимизират операционната система за нея.

  6. sadasa

    До Аз какво им е добре на android устройствата ти май не си виждал androida и аз бях на мнение като повечето от вас, че windows phone не струва докато не реших да тествам и е хиляди пъти по добър от androida няма никакви сини екрани и такива въобразяеми ваши си неща като не сте имали windows phone устройство не не знайте много много.

  7. Аз

    Да похваля Малък и мек. Не бях виждал син екран от Вин 7 ама видях. Абе истината е че вина си е бъгав. Дори и 7. Малък и мек патентовайте син екран. А мобилните устройства с Андроид са си добре.

  8. Он е проз девелопър

    Хроме, всичко на Самсунг даже и с горните характеристики има ТъчУиз и се държи като жираф, захапал си сам топките, който се опитва да направи кълбо. Дай шанс на M$, другите ги видяхме колко могат…

  9. хром

    Всичко с под 5,5 инча , фул HD и 4 G LTE и 3Gb RAM и бърз процесор е боклук от категорията на Абсолютните.
    Вместо да обявят ценова война и да работят за достъпността на тези устройства лакомите Майкрософт пак разчитат на ….фантазия.
    Телефон с Уиндоус -едва след като стане възможно да го изтрия моментално с купуването му и да си инсталирам Андроид ,Линукс…
    Уиндоус е за десктопи и Това ще си остане така.

  10. Иво

    Аз отдавна избягвам да купувам каквото и да е от Nokia. Веднага когато разбрах че са се продали на Microsoft.

Коментар