Руската компания Luxoft отвори офис в Детройт

Luxoft засилва локалното си присъствие в различни точки по света

Luxoft засилва локалното си присъствие в различни точки по света

Руският доставчик на ИТ услуги Luxoft откри офис в Детройт, щата Мичиган. Това е 21-ви офис на компанията в световен мащаб, а фокусът му ще бъдат проектите за автомобилната индустрия, съобщи Luxoft.

„Търсенето на услугите на Luxoft в областта на инженеринга, високите технологии и домейн-експертизата плавно се увеличава, особено в автомобилната индустрия”, коментира Дмитрий Лощинин, президент и главен изпълнителен директор на Luxoft.

Детройт е избран, тъй като е в сърцето на автомобилната индустрия в Северна Америка. „Локацията на офиса, бих казал на точното място, ще ни даде обширен поглед върху технологичните нужди на автомобилната индустрия и ще помогне да оптимизираме нашите предложения”, заяви Серкан Арслан от висшия мениджмънт  на Luxoft.

В момента компанията присъства в 13 страни. Новият офис в САЩ ще разшири бизнеса с автомобилни Tier-1 и OEM производители. Luxoft ще продължи да инвестира в TEORA – верига от HMI софтуерни инструменти, които компанията използва за разработването на автомобилни HMI-приложения.

Наскоро Luxoft обяви програма за глобална експанзия. Компанията ще увеличи служителите на местно ниво с 15% от общия състав, вместо сегашните 10%. По-рано тази година Luxoft обяви, че ще наеме 400 служители в България.

Новият офис в Детройт ще се обособи като център за различни новаторски инициативи и е част от цялостната стратегия за засилване на локалното присъствие на Luxoft в различните точки по света.

Коментари по темата: „Руската компания Luxoft отвори офис в Детройт”

добавете коментар...

  1. :o)

    Детройт ли беше фалирал или Сейнт Луис? 🙂

Коментар