Китай строи двойка кули с височина 1000 м

Двете кули са проектирани по добре позната азиатска концепция за единство на противоположностите – Ин и Янг

Двете кули са проектирани по добре позната азиатска концепция за единство на противоположностите – Ин и Янг

Китай планира да построи най-високата двойка кули в света. Те ще се намират в град Ухан и ще имат височина от един километър. Възобновяема енергия, събиране на дъждовна вода, термални комини – това са част от екологичните функции на кулите.

Вятърни турбини и фотоволтаични панели ще произвеждат електроенергия, докато топлинни комини ще канализират топлината вътре в сградите. Система за събиране на дъждовна вода ще се грижи за зеленината, като са предвидени и външни зелени стени.

ВЕИ мощностите ще работят в синхрон с котли на биомаса и водородни горивни клетки, разположени на партерното ниво. Всички те ще генерират електроенергията, необходима за функциониране на кулите, пише GreenTech.bg.

Двете кули са проектирани по добре познатата азиатска концепция за единство на противоположностите – Ин и Янг, мъжко и женско, силно и слабо, тъмно и светло, топло и студено…

Затова тук ще се съчетават мъжкото (Feng) и женското (Huang) – това са самите две кули. В този дует Feng ще „подхранва” Huang с възобновяема енергия, като ВЕИ мощностите ще са достатъчни дори и за захранване на околните сгради.

Коментар