Телерик създава OpenStack потребителска група

България се присъединява към глобална OpenStack общност от над 16 700 участници в 137 държави

България се присъединява към глобална OpenStack общност от над 16 700 участници в 137 държави

Първа среща на българските потребители на операционната система с отворен код за публични и частни „облачни” технологии OpenStack ще се състои тази седмица в София.

Инициативата се организира от „Телерик” АД в партньорство с IBM и Cisco и е насочена към специалисти с опит или интерес към разработката и имплементацията на OpenStack решения. В духа на отворените технологии, участието е безплатно, като се изисква предварителна онлайн регистрация.

Срещата е насрочена на 19 юни (четвъртък) от 17 ч. в централата на Телерик. Сред лекторите са известни специалисти по OpenStack като Кевин Джаксън – главен архитект в Rackspace, Великобритания, Себастиан Грабски – архитект „Облачни технологии” в Cisco Полша и д-р Майкъл Фактор – почетен инженер „Съхранение и системи” в Haifa Research Lab, IBM Израел.

Събитието ще открие Симеон Стойчев, главен директор „Информационни технологии” в Телерик. Сред акцентите в програмата ще бъдат представяне на платформата OpenStack, добри практики за интеграция на OpenStack решения, последни тенденции и примери от световния опит.

С тази инициатива България ще се присъедини към глобалната OpenStack общност от над 16 700 участници в над 137 държави. Срещите на OpenStack потребителите у нас ще се провеждат два пъти в годината, с участието на международни експерти в областта на „облачните” технологии с отворен код.

Платформата за решения в „облака” OpenStack е създадена през 2010 г. от НАСА и американската компания за ИТ хостинг – Rackspace. Проектът с отворен код цели да осигури на доставчиците на публични и частни облачни услуги лесно приложимо и скалируемо решение, независимо от размера на компанията и наличните хардуерни ресурси. Днес над 200 водещи технологични компании допринасят за развитието и популяризацията на софтуера.

Коментар